Lošinjska Grupa Jadranka svečano proslavila veliki jubilej – 70 godina uspješnoga rada

Autor: Objava za medije , 06. svibanj 2017. u 18:44
FOTO: Press

Peta najveća turističko-trgovačka tvrtka u Hrvatskoj te najveći poslodavac cresko-lošinjskoga područja Grupa Jadranka, prigodnim programom u hotelu Bellevue obilježila je uspješnih 70 godina rada u sektorima turizma i trgovine na otocima Lošinju i Cresu.

Svečana proslava kojom je ujedno započelo i niz slavlja kojima otok Lošinj u ovoj godini obilježava 130 godina osnivanja Turističkoga ureda u Malom Lošinju i 125 godina od proglašenja Malog i Velog Lošinja klimatskim lječilište, održana je pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, a uveličali su je brojni uzvanici predvođeni ministrom turizma Garijem Cappellijem.

Predsjednik Uprave Grupe Jadranke Sanjin Šolić tim je povodom izrazio ponos dosadašnjim Jadrankinim postignućima, kao i ulogu zaposlenika u dugogodišnjem djelovanju Jadranke. „Danas otok Lošinj s visokom razinom usluge i kvalitetom ponude može konkurirati najboljim destinacijama na Mediteranu. Svjesni smo činjenice da je Lošinj sam po sebi biser Jadrana ,kojega krase izvanredna obilježja i da kao takav mora ostati očuvan. Stoga se u svakom našem poslovnom koraku već 70 godina zalažemo za održiv i konkurentan razvoj turizma za čuvanje prirodnih vrijednosti, kulturnog identiteta i posebnosti ponude. U svemu tome iznimno je bitna sinergija uprave, menadžmenta i zaposlenika, kao i  kompanije s lokalnom zajednicom te nesebična podrška svih državnih institucija bez čega sve ovo ne bi ni bilo moguće.“, istaknuo je Sanjin Šolić, predsjednik Uprave Grupe Jadranka.

Također, izrazio je nadu da sljedeću okruglu 80. obljetnicu Grupe Jadranka proslave uz završen investicijski ciklus. „To znači potpuno uređenu uvalu Čikat, nove hotele, rekonstruiranu Zračnu luku Mali Lošinj i najbolji Eco golf resort u Hrvatskoj. Tek tada vidimo Lošinj koji koristi sve svoje prednosti, prvenstveno zdravstveni turizam, koji sigurno može privlačiti goste svih 12 mjeseci.“, napominje čelni čovjek Grupe Jadranka. 

Ministar turizma Gari Cappelli izrazio je posebnu zahvalnost vodstvu i zaposlenicima Jadranke na svemu što rade za turizam Lošinja, ali i cijele Hrvatske.

„Ponosan sam što u Hrvatskoj postoje ovakve tvrtke s uspješnom vizijom, identitetom i misijom razvoja. Grupa Jadranka je pravi primjer kako postupno ići prema naprijed, pridonositi razvoju lošinjske zajednice, ali i turizma u zemlji. Ovaj rezultat sinergije i izvrsnosti na Lošinju primjer je da se hrvatski turizam razvija u pravome smjeru, a sve to uz neizostavnu potporu svih stanovnika koji su na vrijeme prepoznali nužnost unaprjeđenja svoje ponude u svrhu razvoja destinacije i cjelokupnog kraja.“, napomenuo je ministar turizma i donedavni gradonačelnik Grada Malog Lošinja Gari Cappelli, dodatno naglasivši kako Jadranka  kontinuiranim ulaganjem u razvoj otoka Lošinja predstavlja vodeću turističku destinaciju Hrvatske i služi kao dobra primjer uspjeha.

„Koncept održivog razvoja karakterističan za otok Lošinj prepoznat je u Hrvatskoj, ali i svijetu. Nastojimo iz godine u godinu pratiti razvoj destinacije, prije svega, ulaganjem u unaprjeđenje standarda života svih naših sugrađana – poljoprivrednika, gospodarstvenika, privatnih iznajmljivača, hotelijera i drugih, i time stvoriti preduvjete za otvaranje novih radnih mjesta, a samim time i za ostanak mladih obitelji na otoku. U svemu tome bitno je ne dovesti u pitanje kvalitetu destinacije, njenog života i ponude, a pod cijenu naglog razvoja turizma. Imamo obvezu usmjeravati mlade za neometan rast i razvoja u lokalnoj zajednici, nagraditi ih za njihov rad i doprinos.“, rekla je Ana Kučić, obnašateljica dužnosti gradonačelnice Grada Malog Lošinja.

Komentirajte prvi

New Report

Close