Locodels omogućio brze dostave Pošti Slovenije

Autor: Bernard Ivezić , 15. svibanj 2018. u 22:01
Stevica Kuharski (Locodels) i Boris Novak (Pošta Slovenije)

Ova suradnja dokaz je da je poslovni model koji smo razvili dobar za velike kompanije ističe direktor Locodelsa Stevica Kuharski.

Hrvatski Uber za paketnu dostavu, startup Locodels, koji će ove godine proslaviti treću godinu rada, u utorak je u Mariboru ugovorio suradnju s Poštom Slovenije.

Locodels će najvećoj tamošnjoj poštanskoj tvrtki omogućiti da na području Slovenije ponudi brze dostave robe kupljene preko weba. U toku istog dana, u terminu koji najviše odgovara web kupcima.

Ekonomija dijeljenja
Suradnju, koja će krenuti s realizacijom u rujnu u Ljubljani, a zatim i ostalim gradovima, potpisali su predsjednik uprave Pošte Slovenije Boris Novak i suosnivač i direktor Locodelsa Stevica Kuharski. U Locodelsu navode da im je suradnja s Poštom Slovenije veliki korak u širenju i jačanju pozicije Locodelsa u regiji. "Suradnja s Poštom dokaz je da je poslovni model koji smo razvili dobar za velike kompanije, a sve to tako što nudi višu kvalitetu usluge krajnjim kupcima i tako jača zadovoljstvo i lojalnost krajnjih kupaca web trgovina", kaže Kuharski.

 

Novak

Ekonomija dijeljenja rješenje je za sve brže i fleksibilnije dostave.

Novak iz Pošte Slovenije ističe da u idućem razdoblju očekuje da će fleksibilne i brze dostave igrati sve važniju ulogu u paketnoj dostavi. Rješenje vidi u korištenju usluga dijeljene ekonomije. "Osnova poslovnog modela je u uspješnom kombiniranju narudžbi i automatske optimizacije dostave kroz dostavne platforme, a u suradnji s njima nivo usluge može se podići na višu razinu i omogućiti korisniku da pošiljku preuzme kad mu to najbolje odgovara", kaže Novak.

Regionalni iskorak
Kuharski iz Locodelsa kaže da su uspjeli postići da su cjenovno usporedivi s drugim dostavljača, a da isporuku u toku istog dana ispune u 96 posto dostava. Locodels već posluje u Zagrebu, gdje ima 250 aktivnih dostavljača, koji preko njegove platforme rade slično kao vozači koji preko Ubera, zatim u Rijeci i Splitu te u Jeddahu u Saudijskoj Arabiji. Svoje usluge testira u Ljubljani, Beču i Bratislavi. "S obzirom na usitnjenost regionalnih tržišta i fokus na B2C dostavu, suradnja s Poštom Slovenije prvi je korak u pokrivanju regije", zaključuje Kuharski.

Komentirajte prvi

New Report

Close