Lidl prodaje šest parcela na atraktivnim lokacijama

Autor: Biserka Ranogajec , 11. siječanj 2011. u 22:00

Iz Uprave Lidla Hrvatska nisu željeli komentirati prodaju koju su oglasili na kompanijskim stranicama

Uprava Lidla Hrvatska najavila je prodaju i davanje u najam dijelova zemljišta na internetskim stranicama kompanije. Parcele se najčešće nalaze u blizini već otvorenih Lidlovih trgovačkih centara, dok se u Rovinju daje u najam uredski prostor u sklopu trgovačkog centra od 1900 četvornih metara. Uprava nije željela komentirati razloge zbog kojih prodaju zemljište. Lidl nudi 11 lokacija, od kojih za pet traži mjesečni najam. Najam se osim u Rovinju nudi za zemljišta u Sinju, Imotskom, Novoj Gradišci i Otočcu. U Vodicama, Daruvaru, Pločama, Karlovcu, Otočcu i Senju zemljišta se prodaju.

Šarena ponuda
U Pločama se prodaje prostor koji se zasebno nalazi u sjeverozapadnom djelu Lidlova parkirališta. Lokacija je veličine 2100 četvornih metara. U Imotskom se također kraj Lidlova parkirališta nalazi zemljište od 1660 četvornih metara koje se daje u najam. Lokacija je na ulazu u centar Imotskog. Za najam je i zemljište u Novoj Gradišci, popločeno i u dijelu parkirališta tamošnjega Lidlova objekta. Veličina je nešto manja i iznosi 811 četvornih metara i nalazi se na ulazu u središtu grada. U Daruvaru je na prodaju zelena površina od 2363 četvorna metra također u dijelu Lidlova objekta. U Karlovcu se prodaje velika površina od 4370 četvornih metara uz glavnu cestu Banija te se proteže do Lidlova centra što je vrlo atraktivna lokacija. U Karlovcu je na prodaju još 3000 četvornih metara koje je trenutačno zelena površina te obuhvaća dio parkirališta i izuzetno je frekventna lokacija koja spaja istočni i zapadni dio grada. I u Otočcu Lidl ima dio svog parkirališta od 760 četvornih metara koji daje u najam. U oglasu potom slijede dvije lokacije u Sinju. Za najam je i u ovom gradu dio parkirališta površine 788 četvornih metara koje je u blizini Lidlova objekta gdje je i trgovina DM. Parcela je na ulazu u centar grada uz ulicu koja povezuje Split sa Sinjom i jedna je od najfrekventnijih. U Senju Lidl ima 8343 četvorna metra zemljišta na prodaju u zoni gospodarske namjene i na parceli se nalazi industrijski objekt površine 2800 četvornih metara. I na kraju, vrlo je zanimljiv teren u blizini Lidlova objekta u Vodicama. To je zemljište od 4557 četvornih metara s pristupnom cestom koja se izravno veže na Jadransku magistralu i trenutačno je također zelena površina. Lokacija je na ulazu u grad u blizini dva trgovačka centra.

Nove prodavaonice
Budući da Uprava ne želi komentirati prodaju velikog djela površina, nameće se zaključak da ekspanzija Lidla u Hrvatskoj ne ide prema planu. Sigurno dijelom zbog krize, ali i činjenice kako ova velika mreža diskontnih trgovina prehrambenih artikala u Europi nije uspjela ovdje ostvariti ciljeve i pomesti konkurenciju kao u nekim drugim europskim državama. Lidl je ovdje došao na velika vrata otvorivši u jednom danu, 23. studenoga 2006., čak 13 trgovina. Danas ih je već 70 i posljednju, jubilarnu, otvorio je lani u prosincu na Laništu u Zagrebu. Tada je rečeno da “Lidl nastavlja otvarati nove trgovine te kako je poslovanje Lidla u Hrvatskoj sve uspješnije“.

DOP

Caritasu 1,5 milijuna kuna
Lidl je od kraja 2009. do 30. rujna 2010. darovao Caritasu Zagrebačke nadbiskupije, prema ažuriranim podacima, prehrambene artikle vrijedne 1,4 milijuna kuna. Prema procjenama ova pomoć do danas mogla bi biti oko 1,5 milijuna kuna. Prema projektu između Lidla i Caritasa pod nazivom “Socijalna košarica, podjela pomoći u naravi”, dodjeljuju se proizvodi socijalno ugroženim obiteljima. Trenutačno se pomaže ukupno 1571 obitelj od čega je 360 s prebivalištem izvan Zagreba.

Komentirajte prvi

New Report

Close