Liburnia Riviera Hoteli prodala četiri objekta i jedno zemljište za 18,8 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 17. studeni 2015. u 16:28
Arhivska fotografija: Goran Kovačić / Pixsell

Prodajna cijena za sve objekte iznosila je 18,8 milijuna kuna, navode iz LRH, uz napomenu da je njihova knjigovodstvena vrijednost 4,7 milijuna kuna.

Opatijska hotelska grupacija Liburnia Riviera Hoteli (LRH) objavila je u utorak da je prodala četiri objekta i jedno zemljište za 18,8 milijuna kuna, a procjenjuje da će u ovoj godini ostvariti ukupan neto prihod od 274 milijuna kuna i EBITDA od 114 milijuna kuna.

U procjeni rezultata poslovanja za ovu poslovnu godinu, objavljenoj putem Zagrebačke burze, iz LRH navode da su sklopili ugovore o prodaji, naplatili prodajnu cijenu te predali četiri objekta i jedno zemljište površine 61 metar četvorni. Prodani su bivši restoran Korzo, vile Lauriana i Medveja te caffe Plaža, a svi su, osim restorana Korzo, bili u derutnom stanju i van funkcije.

 Prodajna cijena za sve objekte iznosila je 18,8 milijuna kuna, navode iz LRH, uz napomenu da je njihova knjigovodstvena vrijednost 4,7 milijuna kuna.

 Javni poziv za prodaju tih objekata LRH je objavio 11. rujna ove godine u sklopu šireg poziva za prodaju nekretnina u svom vlasništvu odnosno pet vila u Opatiji, Lovranu i Medveji, tri razvojna projekta u Lovranu te još tri poslovna prostora na liburnijskom području.

Iako su iz te tvrtke izjavljivali da zanimanja kupaca za te objekte ima dosta, ni tada, a ni sada u objavi na Zagrebačkoj burzi ne navode tko su kupci.

 Osim toga, i uz ogradu da se radi isključivo o grubim procjenama, iz LRH temeljem rezultata poslovanja za prvih deset mjeseci ove godine procjenjuju da će do kraja ove godine ostvariti ukupan neto poslovni prihod od oko 251 milijun kuna, ukupan neto prihod od oko 274 milijuna kuna, GOP od oko 103,7 milijuna kuna te EBITDA od oko 114 milijuna kuna.

 Ranije ovog mjeseca prilikom predstavljanja rezultata poslovanja LRH od 2010. do 2015. (na sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Rijeka) predsjednik Uprave te kompanije Igor Šehanović izjavio je da u ovoj godini LRH Grupa očekuje oko 400 milijuna kuna prihoda i oko 160 milijuna kuna dobiti prije oporezivanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close