Lenac nije ilegalno stekao 24 milijuna kuna

Autor: Marija Brnić , 09. svibanj 2017. u 07:42
Istraga pokrenuta 2015./Goran Kovačević/PIXSELL

DORH obustavio istragu protiv sedmorice zbog polica Croatia osiguranja iz 2007.

Županijsko državno odvjetništvo u Rijeci obustavilo je istragu u kaznenom predmetu "Dok 7", koji se od jeseni 2015. vodio protiv sedmorice okrivljenih među kojima je i riječko brodogradilište Viktor Lenac.

Riječ je o slučaju koji se veže uz događaj iz 2007., kada je potonuo Lenčev Dok 7, a nakon kojeg su uslijedile sumnje na malverzacije s osiguranjem, reosiguranjem i isplatom novca za njegovo izvlačenje.

Takve reakcije policije potaknule su informacije kako je Lenčev dok potonuo svega dan nakon što je s Croatia osiguranjem zaključena polica osiguranja, na temelju koje je Lencu isplaćen iznos od 24 milijuna kuna, a prema javno objavljivanim informacijama postojala je i mogućnost da je ona bila i antidatirana.

Osim same tvrtke, okrivljenici u ovom slučaju bile su i tada odgovorne osobe u Lencu, te u nadležnim filijalama i službama Croatia osiguranja. Obustavom istrage laknulo je u Lencu, jer je time, kažu u priopćenju za javnost, otklonjena svaka sumnja s tvrtke da se okoristila policom osiguranja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close