Ledo povećao dobit

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. listopad 2014. u 10:41
Foto: Marko Lukunić / Pixsell

Dobit Leda nakon oporezivanja iznosi 145,4 milijuna kuna i veća je za 50 posto prema istom razdoblju prošle godine.

Proizvođač sladoleda i smrznute hrane tvrtka Ledo iz sastava koncerna Agrokor u prvih je devet mjeseci ostvarila dobit prije oporezivanja od 164,6 milijuna kuna, što je porast od 45,8 posto u odnosu na isto razdoblje godine prije, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća te tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Dobit Leda nakon oporezivanja iznosi 145,4 milijuna kuna i veća je za 50 posto prema istom razdoblju prošle godine.

Ukupni prihodi Leda u devet ovogodišnjih mjeseci iznosili su 981,4 milijuna kuna i povećani su 0,5 posto. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su smanjeni 4,7 posto, na 901,4 milijuna kuna.

Istodobno su financijski prihodi povećani za čak 284 posto, na 70,7 milijuna kuna, a u izvješću se navodi da je to zato jer je Ledu isplaćena dividenda od kompanija kćeri.

Ledo je u prvih devet mjeseci zabilježio pad ukupnih rashoda, za 5,4 posto, na 816,7 milijuna kuna.

Konsolidirani podaci za Grupu Ledo pokazuju da je u devet mjeseci ostvarena neto dobit od 205,9 milijuna kuna i smanjena je prema istom razdoblju lani za 8,2 posto.

Iz Grupe napominju kako je na rezultat poslovanja utjecala i kazna koja je izrečena Frikomu po rješenjima Upravnog suda i Vrhovnog kasacionog suda Srbije, koja je iskazana u okviru pozicije izvanrednih rashoda.

Konsolidirani izvještaj Ledo Grupe odnosi se na Ledo maticu, Frikom Beograd, Ledo Čitluk, Ledo Kosovo, Ledo Budimpešta, Ledo Ljubljana, Irida iz Daruvara, Ledo Podgorica te Nova Sloga iz Trstenika.

U konsolidirani izvještaj za devet mjeseci uključena su sva društva osim Nove Sloge jer je 24. lipnja ove godine Frikom, dotadašnji vlasnik Nove Sloge, prodao svoj udjel Agrokoru.

Komentirajte prvi

New Report

Close