Ledo dobio dva market makera

Autor: Tin Bašić , 28. siječanj 2013. u 15:57
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

‘Na ovaj način doprinosimo povećanju likvidnosti dionice, što će pozitivno utjecati na njezinu investicijsku atraktivnost’.

Ledo je postala prva komapnija na domaćem tržištu kapitala koja ima dva market makera za svoje dionice. U ponedjeljak su sa Erste bankom i Raiffeisen bankom potpisali ugovore o specijalističkoj trgovini, a ulagači će za početak market makinga znati najmanje dva dana prije nego što ta trgvina počne.

Ledo je ujedno i četvrta dionica na tržištu koja ima specijalistu nakon Atlantic grupe, Uljanik plovidbe i AD Plastika. "Na ovaj način doprinosimo povećanju likvidnosti dionice, što će pozitivno utjecati na njezinu investicijsku atraktivnost", izjavio je član Uprave RBA Zoran Košćak.

Njegov kolega iz Erste banke Boris Centner poručio je da je uvođenje specijalističke trgovine u značajnijoj mjeri unaprijedilo hrvatsko tržište kapitala i omogućilo stabilnost cijena dionica. "Omogućilo je posebice i dodatnu likvidnost prema malim ulagačima kojima ta usluga nudi bolje planiranje troška ulaska i izlaska iz pozicije", kazao je Centner.

Inače Erste i RBA su bili zajednički voditelji izdanja dokapitalizacije Leda u kojoj je prošloga mjeseca prikupljeno oko 100 milijuna eura svježeg kapitala. Čelni čovjek Leda Tomislav Kitonić kazao je kako će market makeri doprinijeti boljoj vidljivosti i prepoznatljivosti kompanije među investitorima. 

Komentirajte prvi

New Report

Close