Laško ostaje vlasnik splitske pivovare

Autor: Ivan Delaš , 18. lipanj 2009. u 22:00

Jadranska pivovara nastavlja s radom pod vodstom starog direktora

Nakon dvomjesečnog trilera, kako za radnike tako i za slovenskog vlasnika, Jadranska pivovara nastavlja s proizvodnjom uz deblokiran račun i na čelu s novim direktorom Markom Sučićem.

“Povukli smo zahtjev za stečajem s Trgovačkog suda i za sada smo zadovoljni razvojem situacije, ponajprije za radnike što nam je i bila primarna briga i razlog suprotstavljanja likvidaciji tvrtke”, izjavio je Goran Damjanović iz sindikata PPiV. Prema njegovim riječima sačuvana su sva radna mjesta, ali šezdesetak radnika će prema procjeni prihvatiti zadovoljavajuću otpremninu na dobrovoljnoj bazi. “Zadovoljni smo i izborom novog – starog direktora”, dodao je.Sučića je postavio vlasnik slovenska Pivovarna Laško kako bi na temelju dugogodišnjeg iskustva rada u pivovari u kojoj je od samog osnutka. Obnašao je funkciju direktora, a poslije i direktora financija te podigao poslovanje na zadovoljavajuću razinu. Uz deblokiran račun i povjerenje vlasnika, Jadranska pivovara će nastaviti s proizvodnjom piva Kaltenberg, ali će u suradnji i dogovoru sa sindikatima, kako ističe povjerenik Damjanović, proizvoditi ipak i Zlatorog. Doduše, za sada samo za tržište Bosne i Hercegovine, a tek u budućnosti i za domaće. Od istog izvora doznali smo i kako je dogovoreno da će sva distribucija ići preko tvrtke Orbico radi ukupnog smanjenja troškova logistike, odnosno troškova plaća trgovačkih putnika i voznog parka. “Postignut je kompromisni dogovor s vlasnikom na obostrano zadovoljstvo, ali ćemo i dalje pratiti situaciju kako bi se sve dogovoreno i ispoštovalo”, izjavio je Damjanović. Predstavnik sindikata zaključio je kako će “Jadranska pivovara s obzirom na nepovoljnu situaciju kraj sezone dočekati na pozitivnoj nuli ili s manjim minusom”.

Ukratko

Distribucija preko Orbica
Jadranska pivovara iz Splita dogovorila je da će kompletna distribucija tvrtke ubuduće ići preko kompanije Orbico. CIlj je da se smanje troškovi logistike, plaća trgovačkih putnika i voznog parka. Laško pivo će se za sada proizvoditi isključivo za tržište Bosne i Hercegovine.

Komentirajte prvi

New Report

Close