Kriza maloprodaje na Info vratila prodavače hardvera

Autor: Bernard Ivezić , 13. studeni 2012. u 22:00
Na Velesajam se vraćaju prodavači hardvera zbog čijeg je izostanka 2006. propao Info

Otvoren za građane, a u četvrtak počinje poslovni dio.

Prodavači hardvera, tvrtke zbog čijeg je izostanka 2006. propao bivši Info, vratile su se na taj sajam, doznaje Poslovni dnevnik.

I prije nego što će ga u četvrtak svečano otvoriti predsjednik Ivo Josipović, ovogodišnji je sajam Info u sklopu Zagrebačkog velesajma, nasljednik nekad najvećeg ICT sajma u jadranskoj regiji, otvorio svoja vrata građanstvu, ponajprije igračima računalnih igara. Na štandovima od 30 do 200 kvadrata zatekli smo Samsung, Epson, Mediamarket te Technomarket kao sponzora udruge VFA Masters. Bojan Markov, voditelj sajma Info, kaže da će na štandu na kojem je zasad samo logo PlayStationa biti Sony, a popisu hardverskih izlagača koji će se predstavljati građanima dodaje još i Toshibu, a za najvećega domaćeg proizvođača računala M San navodi da će biti prisutan u poslovnom dijelu sajma. "Prijavljeno je 150 izlagača, gotovo dvostruko više nego lani, pa smo sajam podijelili na dva djela. U dva paviljona naglasak je na računalnim igrama i sličnim sadržajima za građane, a u drugom, poslovnom djelu koji će se otvoriti u četvrtak bit će tri paviljona sa sadržajima za poslovne korisnike", pojašnjava Markov.

Povećano zanimanje povisilo je cijene, pa tako po specijalnom popustu startupi s dva zaposlena mogu dobiti mali štand sa svim popratnim uslugama za 1000 kuna bez PDV-a. Lani je to stajalo 700 kuna. Inače, kvadrat štanda ove godine stoji od 200 do 380 kuna. Ivan Švajhler, predsjednik udruge VFA Masters, kaže da im je za 110 kvadrata štanda ZV izišao ususret te da ih je Technomarket vrlo spremno pristao pratiti i u ovom projektu. Boris Vetnić, voditelj prodaje Epsona za Hrvatsku, navodi da su nakon lanjskog sponzorstva ove godine odlučili imati svoj štand na Info sajmu. "Kriza je narušila prodajne kanale pa rijetko koji maloprodajni lanac nabavlja izložbene primjerke i ima svoj 'show room' zbog čega je ovo idealna prilika za prezentaciju naše ponude", kaže Vetnić koji očekuje barem 5000 do 6000 posjetitelja na štandu. Slično ističe i Daniel Ciprić, prodavač Techno shopa Mediamarket. "Prodajemo rabljena računala za igru i posao te fiskalne blagajne i najvažnije nam je da to vide i isprobaju kupci", zaključuje Ciprić.

Komentirajte prvi

New Report

Close