Kraš s dobiti od 4,7 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. srpanj 2015. u 14:58
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Prihodi od prodaje iznosili su 442 milijuna kuna, od čega na domaćem tržištu 251,5 milijuna kuna, a u inozemstvu 190,5 milijuna kuna.

Konditorska industrija Kraš u prvom je polugodištu ostvarila neto dobit od 4,7 milijuna kuna, što je šest posto više nego u prvih šest mjeseci prošle godine, objavio je Kraš u srijedu.

Neto dobit pripisana imateljima kapitala matice od 4,2 milijuna kuna veća je za 15,4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

Kraš grupa je od početka godine do kraja lipnja ostvarila konsolidirane ukupne prihode od 452,9 milijuna kuna što je 20,8 posto više u međugodišnjoj usporedbi.

Prihodi od prodaje iznosili su 442 milijuna kuna, od čega na domaćem tržištu 251,5 milijuna kuna, a u inozemstvu 190,5 milijuna kuna.

Ukupni rashodi iznosili su 446,3 milijuna kuna te su, kao i ukupni prihodi, na godišnjoj razini povećani za 4,8 posto.

Uprava u izvještaju o rezultatima poslovanja u prvom polugodištu ističe znatno povećanje izvoza u SAD, Australiju, Saudijsku Arabiju, Švedsku, Sloveniju i Srbiju.

Ujedno izvještava da je u tijeku modernizacija proizvodnih pogona u Zagrebu i članicama grupe Karolini iz Osijeka i Miri iz Prijedora (BiH).

Završetkom investicija planira se povećanje proizvodnje i ponuda novih proizvoda u zadnjem kvartalu, kada je konditorsko tržište najintenzivnije, kaže se u izvještaju.

Komentirajte prvi

New Report

Close