Kraš povećao dobit

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. travanj 2015. u 10:12
Foto: Marko Mrkonjić / Pixsell

Kraš grupa je u prvom ovogodišnjem tromjesečju ostvarila neto dobit od 1,8 milijuna kuna.

Kraš grupa je u prvom ovogodišnjem tromjesečju ostvarila neto dobit od 1,8 milijuna kuna, što je rast od 1,3 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, pokazuje u četvrtak objavljeno financijsko izvješće te kompanije.

Konsolidirani ukupni prihodi grupe, koja obuhvaća tvrtke Kraš-trgovina Zagreb, Kraš-trgovina Široki Brijeg, Mira Prijedor, Kraškomerc Skopje, Krašcommerce Ljubljana, Karolina Osijek i Kraš Commerce Beograd, u prvom kvartalu ove godine iznosili su 206,9 milijuna kuna. U odnosu na isto razdoblje lani viši su za 19,1 milijun kuna ili 10,1 posto.

Glavninu ukupnih prihoda, odnosno 201,2 milijuna kuna čine prihodi od prodaje, pri čemu prihodi od prodaje na domaćem tržištu iznose 104,1 milijun kuna, a prihodi od prodaje u inozemstvu 97,1 milijun kuna.

Iz Kraša napominju kako su u okviru porasta izvoza značajna povećanja ostvarena na tržišta Australije, Saudijske Arabije, Njemačke, Švedske, Srbije i Slovenije.

Ukupni konsolidirani rashodi u prvom su tromjesečnu iznosili 204,1 milijun kuna te su u odnosu na isto razdoblje prošle godine povećani za 10 posto.

U prvom ovogodišnjem tromjesečju Kraš je na razini grupe ostvario dobit prije oporezivanja u iznosu od 2,7 milijuna kuna, što je rast od 18,9 posto.

Bruto dobit Grupe za prvo tromjesečje 2015. iznosi 73,1 milijun kuna, dok EBITDA iznosi 14,8 milijuna kuna.

Iz Kraša navode kako je sukladno planovima razvoja u tijeku povećana investicijska aktivnost na modernizaciji proizvodnih pogona kako na lokaciji u Zagrebu tako i u Karolini iz Osijeka i Miri iz Prijedora.

Komentirajte prvi

New Report

Close