Kraš Grupa: Neto dobit 4,5 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. listopad 2014. u 15:21
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Kraš Grupa je u prvih je devet mjeseci ostvarila konsolidirane ukupne prihode u iznosu od 666,4 milijuna kuna, što je za 414 tisuće kuna manje u odnosu na isto razdoblje lani.

Kraš Grupa je u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 4,5 milijuna kuna, što je rast od 69 posto prema istom razdoblju lani kada je neto dobit iznosila oko 2,7 milijuna kuna, pokazuju podaci iz financijskog izvješća objavljenog danas na Zagrebačkoj burzi.

Kraš Grupa je u prvih je devet mjeseci ostvarila konsolidirane ukupne prihode u iznosu od 666,4 milijuna kuna, što je za 414 tisuće kuna manje u odnosu na isto razdoblje lani.

Istodobno su ukupni konsolidirani rashodi Grupe smanjeni za 2,1 milijun kuna, na 659,8 milijuna kuna.

Tako je Kraš Grupa u prvih devet mjeseci ove godine, nakon pokrića ukupnih rashoda poslovanja, ostvarila dobit prije oporezivanja u iznosu od 6,6 milijun kuna, dok neto dobit grupe iznosi 4,5 milijuna kuna.

Glavninu prihoda Kraš Grupe čine prihodi od prodaje koji su ostvareni u iznosu od 655,2 milijuna kuna i manji su za 0,76 posto. Prihodi od prodaje na domaćem tržištu iznose 369 milijuna kuna, a prihodi od prodaje u inozemstvu 286,2 milijuna kuna.

U Krašu napominju kako je u ovoj godini nastavljen trend smanjenja potrošnje izazvan višegodišnjom krizom, što se odražava na kretanje potrošnje konditorskih proizvoda kako na domaćem tako i na većini tržišta zemalja u regiji.

Povećan uvoz konditorskih proizvoda u drugoj polovici prošle godine u kontinuitetu je prisutan i u ovoj godini, navode iz Kraša.

Ističu i kako je u prvih devet mjeseci povećan obujam izvoza Kraš Grupe, pri čemu je izvoz najznačajnije povećan na tržišta Kanade, Saudijske Arabije, Slovenije i zemalja jugoistočne Europe, uz iskorak i na nova tržišta – Japan i Koreju.

Komentirajte prvi

New Report

Close