Kraljevi mesa osvajaju carstvo kruzera?

Autor: Poslovni.hr , 28. svibanj 2015. u 09:41
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

Vlasnici hotela “Petka” tvrde da ugovor još nije potpisan, no u dubrovačkim poslovnim krugovima akvizicija se smatra zaključenom.

Poznati dubrovački hotel “Petka” pokraj putničke luke u Gružu, koji je do sada bio u vlasništvu obiteljiSoldo,  mijenja vlasnika. Iako još nema službenih potvrda o finalizaciji kupoprodaje, Slobodna Dalmacija doznaje se da će “Petka”  najvjerojatnije prijeći u vlasništvo braće Pivac, Vrgorčana u javnosti poznatih po tvrtki Mesna industrija “Braća Pivac” d.o.o.

Vlasnici hotela “Petka” tvrde da ugovor još nije potpisan, no u dubrovačkim poslovnim krugovima akvizicija se smatra zaključenom.

Kupnja “Petke”, hotela u kategoriji tri zvjezdice, koji među rijetkima u Dubrovniku posluje tijekom cijele godine, braći Pivac bit će treće ulaganje u nekretnine u užem središtu Dubrovnika. U neposrednoj blizini “Petke”, na predjelu tzv. Solske baze, već prije su od tvrtke “Look & Buy” kupili tzv. plavu zgradu u kojoj planiraju otvoriti hostel znakovitog naziva “Sol”.

Dubrovnik iz sezone u sezonu bilježi i uspon hostelskog turizma, pa ne čudi da su Pivci u Gradu odlučili baš takav sadržaj ponuditi kod Solske baze. Mesna industrija “Braća Pivac” iz Vrgorca nedovršenu je zgradu nasuprot luke Gruž u lipnja prošle godine kupila za 18,3 milijuna kuna od tvrtke koja ju je ponudila na tržištu kao dio stečajne mase. 

Objekt se neko vrijeme spominjao kao lokacija klinike “Marin Med”, izraelskog biznismenaShlomija Ranota. No, preseljenjem klinike bliže središtu Gruža, zgrada je do ove godine ostala zjapiti prazna. 

Nakon dovršetka radova, hostel “Sol” postat će šesti registrirani objekt u kategoriji hostelskog smještaja u Dubrovniku.

 

Poteze “kraljeva mesne industrije” dubrovački poduzetnici tumače kao racionalne i dugoročno isplative, s obzirom da se sve tri nekretnine nalaze u neposrednoj blizini putničke luke Gruž. Ne treba posebno isticati da se Dubrovnik tijekom godina profilirao kao jedan od glavnih sredozemnih centara za prihvat kruzera, a samo prošle godine zabilježio je oko 890 tisuća putnika sa šestotinjak plovećih hotela. 
 

Komentirajte prvi

New Report

Close