Kozmo otvara 15 drogerija

Autor: Majda Žujo , 10. veljača 2012. u 15:40

Kompanija je lani otvorila 50 novih radnih mjesta, a prihode je povećala na više od 34 milijuna eura

Nakon uspješne 2011. i rasta od 20 posto hrvatski drogerijski lanac Kozmo i u 2012. nastavlja s trendom proširenja poslovanja i otvaranja novih drogerija. Tako će uskoro otvoriti petnaest novih prodavaonica, među kojima su i one u najmanjim hrvatskim mjestima i na otocima.

“Cilj Kozma je i u ovim kriznim razdobljima pridonositi razvoju hrvatskoga gospodarstva i smanjenju broja nezaposlenih”, kazao nam je Entoni Sošić, predsjednik Uprave Kozma, napominjući kako je lani otvoreno 15 novih Kozmo drogerija, a zahvaljujući tome i 50 novih radnih mjesta. Kako nacionalna ekspanzija zahtijeva jaku podršku stručnih službi, i u tom su području zaposlili 10-ak novih radnika. Tako se uz nova zaposlenja početkom godine broj zaposlenih popeo na 390, a broj trgovina na 66. “Kozmo je lani uložio više od 10 milijuna kuna u razvoj mreže i novih proizvoda, ali i u nove tehnologije i procese koji poboljšavaju poslovanje”, tvrdi Sošić dodajući kako će se u 2012. iznos investicija povećati čime će se “potvrditi status Kozma kao najveće hrvatske drogerije”. “Naša je misija olakšati život ljudima pa ćemo, shodno tome, raditi na provedbi novih sustava koji će nam pomoći da budemo još brži i fleksibilniji, odnosno još bliži našim kupcima”, dodaje. Iako nije htio precizirati o čemu je riječ, Sošić je ipak najavio projekte koji će biti novina na tržištu maloprodaje, a proizlaze iz potreba i želja kupaca. “Uz konstantna otvaranja novih prodavaonica te kontinuirano prilagođavanje asortimana potrebama kupaca i dalje ćemo puno ulagati u društvenu odgovornost te očekujemo odličnu suradnju s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, studentskim servisima i fakultetima na kojima konstantno pronalazimo nove mlade potencijale i nove zaposlenike”, dodao je te se pohvalio sustavom nagrađivanja i upravljanja ljudskim resursima koji svim djelatnicima omogućava povećanje osobnih prihoda. Tu je, dodaje, i niz pogodnosti i ulaganja u zaposlenike kao što su razne edukacije, konferencije ili dodatno zdravstveno osiguranje, ali i manje tradicionalne, poput plaćenog ljetovanja cijeloj obitelji djelatnika koji odluči sezonski raditi u prodavaonici na moru. Iako je kriza zahvatila mnoge, Sošić tvrdi da je oni nisu osjetili zahvaljujući poslovnoj politici otvaranja raznih formata prodavaonica i prilagođavanja potrebama kupca. “Krizu smo osjetili samo kada je Hrvatsku okovao snijeg i led”, kaže sarkastično.Kozmo je 2010. imao 28,6 milijuna eura prihoda, a rastom od 20 posto u 2011. popeli su se na više od 34 milijuna eura. “Dok ukupno tržište drogerijske robe na razini cijele Hrvatske raste samo 0,1%, Kozmo ima rast od 20%, što znači da udio Kozma u prodaji drogerijske robe znatno raste”, zaključuje Sošić.

Cjenovna politika

Unatoč PDV-u nema poskupljenja
Iako će skoro povećanje PDV-a utjecati na rast cijena mnogih proizvoda, Sošić tvrdi da Kozmo neće povećati cijene kao posljedicu promjene PDV-a. “PDV zahtijeva tehničke prilagodbe u izračunu cijena i ukupnog prometa tvrtke. Kozmo maksimalno nastoji prilagoditi cijene kupcima. Uvijek pronalazimo načine kako da na što bolji način kupcu pružimo što pristupačniji miks proizvoda. Neke cijene će se mijenjati kao posljedica PDV-a, ali sve to će biti unutar osnovice na strani Kozma”, obećaje.

Komentari (6)
Pogledajte sve

A koliko je obitelji upropastio kroz godine neisplate dobavljača i uzimanja potpora a drugi je najveći uvoznik u HR?

Daj molim te Principe nemoj trkeljati bez veze.
Cure rade za malu lovu,po dvije u smjeni,trči na blagajnu,umotaj,
primi robu,trči za lopovom,piši izvještaje za muriju,neka neko
ode na bolovanje,godišnji ajde dvokratno trči.Poslovođa ako bude
u minusu plaća iz svog đepa.Njih nezanima što se krade i to staro i mlado.
Nema opravdanja za smanjivanje plaća,ako su imali porast prihoda
nevidim razlog,pa valjda su ih trebali nagraditi a ne kažnjavati.
Čak im nisu ni obavjest poslali da će im smanjiti plaće,ni a ni b,nego
usmeno se pročulo a cure su naravno vidjele i na računima da nešto
neštima.Da i na kraju ja nisam nikoga zaposlio. A koliko ste vi? 50 možda?


Nije se pohvalio da je curama smanjio plaće
u prosjeku 20%.

koliko si ti ljudi zaposlio u 2011. ?
Kozmo ih je zaposlio 50….
Smanjio plaće, ali nije otpuštao – i to imaj na umu

…g.Sošiću,jel i u Kozmu vaša rodbina ima prednost,ispred stručnih kao u DM-u,ako ima, nećete daleko stići.

New Report

Close