Kozmo četvrtu godinu za redom potvrdio status Poslodavac Partner

Autor: Poslodavac Partner , 19. rujan 2014. u 10:45
Press foto

Kozmu je na svečanoj dodjeli uručen certifikat Poslodavac Partner za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima za 2014. godinu.

Kozmu je na svečanoj dodjeli uručen certifikat Poslodavac Partner za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima za 2014. godinu. Kozmo je prvi puta zadovoljio visoke standarde certifikata Poslodavac Partner 2011. godine kao prva drogerija u Hrvatskoj s ovim prestižnim priznanjem.

Certifikat je u ime Kozma primio Krešimir Profaca, Predsjednik Uprave te je tom prigodom izjavio:

„Drogerija KOZMO i četvrtu je godinu zaredom nositelj titule Poslodavac Partner. Činjenica da je to već četiri godine rada i kontinuiteta govori o važnosti koje Kozmo pridaje funkciji razvoja ljudi. Ove smo godine prešli broju od 500 zaposlenika i svakim danom naš tim je veći i bolji. Ulaganja u naše djelatnike također se nastavljaju te je sve veći broj polaznika naših kako internih tako i edukacija koje organiziramo u suradnji s našim partnerima. Ove godine znatno smo i dodatno pojačali naše timove u gotovo svim prodajnim mjestima, što omogućava da naši djelatnici pruže još kvalitetniju uslugu našim kupcima. I dalje ćemo nastaviti ulagati u naše ljude, jer bez naših zadovoljnih zaposlenika nema ni napretka Kozma.“

Kozmo je u proteklim godinama pokrenuo brojne projekte s ciljem unaprjeđenja upravljanja motivacijom i razvojem zaposlenika. Jedan od ključnih projekata je sustav praćenja radne uspješnosti. Kroz redovito praćenje i nagrađivanje rada zaposlenika se ne samo potiče ostvarenje ciljeva već usmjerava razvoj ključnih kompetencija u Kozmu. Dodatno zaposlenici imaju mogućnost ostvarenja manjih nagrada kroz programe poput: prodajnih natjecanja, nagrada za najbolju blagdansku fotografiju Kozmo tima, nagrađivanje najbolje recenzije novih proizvoda, nagrada za zaposlenika mjeseca koji se svojim rezultatom istaknuo u prethodnom razdoblju, nagrada za najbolju prodavaonicu godine, nagrada za najbolji komercijalni tim i slično.

Projekt Certifikat Poslodavac Partner podržavaju portal MojPosao kao generalni pokrovitelj i poslovni tjednik Lider kao medijski pokrovitelj. Kako bi zadovoljili standarde certifikata, kompanija mora imati najmanje 75% ukupnih mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od 5 ocjenjivanih područja: Strategija, Regrutiranje i selekcija, Rad, motivacija i nagrađivanje, Usavršavanje i razvoj te Odnos prema zaposlenicima. Procese kompanija uključenih u projekt Certifikat Poslodavac Partner prema Knjizi standarda ocjenjuje stručni tročlani tim sastavljen od stručnjaka u ljudskim resursima koji dolaze iz vodećih kompanija u Hrvatskoj.

Trenutačno je 21 kompanija dobitnica certifikata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini: Atlantic Grupa, Cemex Hrvatska, Coca-Cola HBC Hrvatska, Coca-Cola HBC B-H Sarajevo, Henkel Croatia, Hrvatski Telekom, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, INA – Industrija nafte, Jadran-Galenski laboratorij, JT International Zagreb, JT International predstavništvo u Bosni i Hercegovini, Kozmo, Lidl Hrvatska, Pliva Hrvatska, Printec Croatia, Sberbank, SOS Dječija sela Bosna i Hercegovina, Tele2, Valamar hoteli i ljetovališta, Vipnet i Zagrebačka pivovara.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ma super kompanija.Da li znate na osnovu cega de djeli ta nagrada?Radnice Kozma ispunjavaju upitnik koji dobiju od poslodavca i tamo navode kako i u nase preduzece cvjetaju ruze,odnosi perfektni a sve iz straha od otkaza a u stvarnosti koma duboka.

New Report

Close