Konzumu nagrade za trgovca godine, Podravka osvojila priznanje za najboljeg proizvođača

Autor: Poslovni.hr , 06. svibanj 2016. u 11:45
FOTO: PRESS

Konzum je dobitnik nagrade za trgovca godine, dok je Podravka osvojila priznanje za najboljeg proizvođača. Društveno odgovorna kompanija godine je dm-drogerie markt, najbolji proizvod je Ožujsko pivo, TEHNO-RON najbolji mali trgovac, a IN2 tehnološki dobavljač godine

U organizaciji magazina Ja TRGOVAC, specijaliziranog za maloprodaju i industriju robe široke potrošnje, sinoć su na velikoj svečanosti u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma dodijeljene nagrade za najbolje predstavnike ove industrije u šest kategorija.

Priznanje "Trgovac godine" zaslužio je trgovački lanac Konzum koji je dobio najviše glasova žirija u čijem se sastavu nalazilo 14 stručnjaka iz vodećih institucija i tvrtki koja prate područja maloprodaje i industrije robe široke potrošnje.

"Izrazita mi je čast primiti ovu lijepu nagradu. Prije svega, želim se zahvaliti svim našim zaposlenicima koji su svojim predanim radom zaslužili ovo priznanje. Zlatna košarica je priznanje za svih 14 tisuća Konzumovih zaposlenika te na svojevrstan način predstavlja šlag na tortu uspješne prošle godine. Važnost priznanja tim je veće jer se radi o nagradi struke pa se ovom prilikom zahvaljujem žiriju koji je prepoznao naš rad. Nagrada za trgovca godine uistinu dobro zvuči, ali nas tjera dalje i stvara obvezu da nastavimo istim putem kroz inovacije i nove trendove kako bismo kroz ta nastojanja postali još bolji", izjavio je prigodom preuzimanja nagrade za trgovca godine predsjednik Uprave Konzuma, Slavko Ledić.

Nagrada "Proizvođač godine" otišla je u ruke koprivničke prehrambene kompanije Podravka, dok je dobitnik priznanja "Društveno odgovorna kompanija godine" drogerijski lanac dm-drogerie markt.

Nagrade su dodijeljene u još tri zanimljive kategorije. "Mali trgovac godine" postala je zagrebačka tvrtka TEHNO-RON, priznanje "Proizvod godine" pripalo je Ožujskom pivu Zagrebačke pivovare, a "Tehnološki dobavljač godine" je tvrtka IN2.

"Zlatna košarica je projekt koji ima za cilj skrenuti pozornost javnosti na važnost sektora maloprodaje i industrije robe široke potrošnje za cjelokupno hrvatsko gospodarstvo. Dodjelom nagrade željelo se istaknuti pozitivne primjere, pokazati da takvih primjera ima u hrvatskom poduzetništvu i da su to primjeri koje treba slijediti i podržavati. Zahvaljujem se svim prijavljenim kompanijama te čestitam dobitnicima na zasluženim priznanjima", izjavio je glavni urednik magazina Ja TRGOVAC, Goran Pavlović.

Sve kategorije nagrada odnosile su se na poslovna ostvarenja u 2015. godini pri čemu su osobito vrednovani doprinosi u pogledu kvalitete investicija, otvaranja novih prodajnih objekata i novih radnih mjesta, ulaganje u proizvodne pogone, provedene akvizicije te ukupan doprinos unapređenju sektora kroz stvaranje dodane vrijednosti za tržište i potrošače.

Komentirajte prvi

New Report

Close