Konstruktor preuzeo PGM Ragusu

Autor: Ana Lučin , 15. kolovoz 2010. u 22:00

Na splitsku tvrtku je za nula kuna preneseno 58 posto dionica dubrovačke kompanije za koju većinski dioničar Ivan Kralj tvrdi da vrijedi više od Konstruktora

Konstruktor Željka Žderića postao je većinski vlasnik dubrovačke građevinske tvrtke PGM Ragusa. Dioničari te tvrtke Jakov Terzić, Luka Mihaljević i Vinko Pejić prošlog su tjedna za 0 kuna na Konstruktor prenijeli ukupno 58% svojih dionica.

Najvećega pojedinačnog dioničara Ivana Kralja, u čijem je vlasništvu 30% dionica, prilikom donošenja odluke nisu konzultirali. “Njihovu odluku ne mogu komentirati, ali neshvatljivo mi je zašto su to napravili. Kažu da će tako najbolje riješiti probleme tvrtke”, kaže Kralj. Dubrovačka kompanija već duže posluje s problemima, a tvrtke kćeri GP Dubrovnik i Glavice Opuzen su u stečaju. “Odgovorno tvrdim da je PGM Ragusa zdravija od Konstuktora. Ona ima obveze, ali i dvostruko više vrijedne imovine, i to na najboljim lokacijama u Dubrovniku. To znaju i banke i veliki vjerovnici”, kaže Kralj. Prošlog tjedna s mjesta predsjednika Uprave smijenjen je Marinko Benić, a za v. d.-a imenovan je Goran Pavić. Kralj ističe da je bivša Uprava s vjerovnicima postigla dogovor da se proda dio imovine tvrtke kako bi se smanjile obveze. “Nije bilo opasnosti da itko od vjerovnika potegne stečaj”, tvrdi Kralj. Podsjeća na Žderićevu namjeru preuzimanja tvrtke GP Dubrovnik kada je u ožujku najavljen stečaj. “Kada se tvrtka našla u problemima, Konstruktor je htio preuzeti, ali je mahao praznom puškom. Ponuda je bila ocijenjena kao neozbiljna”, podsjeća Kralj, naglašavajući da u PGM-u i danas postoje mjenice Konstruktora koje nije moguće naplatiti. Do Žderićeve izjave u petak nije bilo moguće doći.

Komentirajte prvi

New Report

Close