Končar i HŽ sklopili ugovor vrijedan 1,63 milijarde kuna

Autor: Poslovni.hr , 30. siječanj 2014. u 15:21
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Tvrtka Končar – Električna vozila HŽ Putničkom prijevozu isporučit će 44 putnička vlaka od kojih će 32 biti elektromotorna, a 12 dizelelektrična.

Na zagrebačkom Glavnom kolodvoru Ivan Bahun, predsjednik Uprave Končar – Električnih vozila i Dražen Ratković, predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza, danas su svečano potpisali ugovor za nabavu 44 putnička vlaka, priopćeno je na Zagrebačkoj burzi.

Svečanosti su prisustvovali Zoran Milanović, predsjednik Vlade RH, Branko Grčić, potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Siniša Hajdaš Dončić, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Darinko Bago, predsjednik Uprave Končara, direktori društava Končara i ostali uključeni u proizvodnju vlakova.

Tvrtka Končar – Električna vozila HŽ Putničkom prijevozu isporučit će 44 putnička vlaka od kojih će 32 biti elektromotorna (16 za gradsko-prigradski promet i 16 za regionalni promet), a 12 dizelelektrična.

Ukupna vrijednost ugovora je 1,63 milijarde kuna. Društvo Končar – Električna vozila posao je dobilo na međunarodnom natječaju za 32 elektromotorna vlaka objavljenom u prosincu 2012. godine, te na međunarodnom natječaju za 12 dizelelektričnih vlakova objavljenom u siječnju 2013. godine.  

Komentari (6)
Pogledajte sve


odakle HŽ-u 1,63 milijarde kuna?!?! [emo_ooooo]

posudit će 3D printer od Fižulića

Hvala bogu jedna dobra vijest. Dosta više crne kronike.

Sutra bi trebala biti neka ludnica na otvaranju, Nije druk, nego vise molim Boga da se ova burza pokrene, na ovoj tvrtci su i odlični rezultati 2013 + ova vijest, ja jesam unutra a sutra se vidimo…

http://vlada.hr/hr/naslovnica/sjednice_i_odluke_vlade_rh/2014/138_sjednica_vlade_republike_hrvatske
točka 15a i 15b
jel sad jasnije?

New Report

Close