Končar D&ST s neto dobiti od 18,5 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 25. listopad 2013. u 10:49
Thinkstock

Ukupni prihodi tvrtke u tom su razdoblju iznosili 481,2 milijuna kuna i veći su za jedan posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Tvrtka Končar Distributivni i specijalni transformatori (D&ST) u prvih je devet mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 18,5 milijuna kuna, što je 5,8 posto manje nego u istom razdoblju lani, podaci su iz financijskog izvješća te tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi tvrtke u tom su razdoblju iznosili 481,2 milijuna kuna i veći su za jedan posto u odnosu na isto prošlogodišnje razdoblje.

Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje, koji su iznosili 471,1 milijun kuna i povećani su 1,7 posto.

Pritom su prihodi od prodaje u Hrvatskoj smanjeni za 3 posto, na 100 milijuna kuna, dok je izvoz povećan za 3 posto na 371,5 milijuna kuna te čini 79 posto prihoda od prodaje.

Končar D&ST je u prvih devet mjeseci ostvario ukupne rashode u iznosu 458 milijuna kuna, što je rast od 1,1 posto prema istom razdoblju lani.

U poslovnom izvješću se navodi kako je na dan 30. rujna vrijednost ugovorenih poslova iznosila 569 milijuna kuna, što je rast od 10 posto u odnosu na isti dan prethodne godine kada je iznosila 517 milijuna kuna.

Uprava ocjenjuje da je opće stanje društva stabilno. Kontinuirano se provode aktivnosti na pojačanom ugovaranju novih poslova te također na racionalizaciji poslovanja, boljoj organizaciji, razvojnim iskoracima, smanjenju troškova i općenito na podizanju konkurentske prednosti Končar D&ST-a na tržištu.

Komentirajte prvi

New Report

Close