Končar D&ST: Neto dobit smanjena 28,4 posto

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. srpanj 2014. u 10:34
Foto: Marko Prpić / Pixsell

Ukupni prihodi te tvrtke u prvom polugodištu iznosili su 316,8 milijuna kuna.

Končar Distributivni i specijalni transformatori (D&ST) u prvih su šest mjeseci ove godine ostvarili 9,8 milijuna kuna neto dobiti, što je pad za 28,4 posto prema istom razdoblju lani, podaci su iz financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi te tvrtke u prvom polugodištu iznosili su 316,8 milijuna kuna i manji su 1 posto, dok su ukupni rashodi porasli za 0,5 posto, na 304,4 milijuna kuna.

Po podacima iz izvješća, prihodi od prodaje su u prvih šest mjeseci iznosili 310,2 milijuna kuna i u odnosu na isto lanjsko razdoblje manji su za 1,1 posto.

Pritom su prihodi od prodaje u Hrvatskoj smanjeni za 15 posto, na 59 milijuna kuna, dok je izvoz povećan za 3 posto, na 251 milijun kuna te čini 81 posto prihoda od prodaje, navodi se u izvješću.

U pojašnjenju poslovnih rezultata se navodi kako je krajem lipnja vrijednost ugovorenih poslova iznosila 650 milijuna kuna, što je rast od 26 posto u odnosu na isto vrijeme prethodne godine kada je iznosila 517 milijuna kuna.

Uprava ocjenjuje da je opće stanje tvrtke stabilno. Kontinuirano se provode aktivnosti na boljoj organizaciji, racionalizaciji poslovanja, razvojnim iskoracima, smanjenju troškova, ugovaranju novih poslova te općenito na podizanju konkurentske prednosti Končar D&ST-a na tržištu.

Končar D&ST je na kraju lipnja imao 473 zaposlenika.

Komentirajte prvi

New Report

Close