Kodeks etike potpisalo 666 tvrtki

Autor: Poslovni.hr , 12. prosinac 2010. u 22:00

Nagrade malim, srednjim i velikim kompanijama dodjelit će se na ‘Zlatnoj kuni’

Povodom predstavljanja ocjenjivanja indeksa Društveno odgovornog poslovanja, potpredsjednica Hrvatske gospodarske komore za gospodarstvo, europske integracije i pitanja Europske unije, Vesna Trnokop-Tanta, istaknula je kako se poduzimaju značajni napori u provođenju ocjenjivanja.

Indeks društveno odgovorno poslovanje (DOP) pokazatelj je koji omogućuje procjenu društveno odgovornih djelovanja poduzeća iznad zakonskih obaveza, te usporedbu uspješnosti poslovnih subjekata. HGK i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj već treću godinu za redom provode ocijenjivanje indeksa DOP-a, a ove godine će se po prvi put nagrada uspješnima u kategoriji malih, srednjih i velikih tvrtki dodijeliti na svečanosti Zlatna kuna.“Cilj Indeksa DOP-a je omogućiti pouzdanu godišnju usporednu procjenu poslovno najuspješnijih hrvatskih tvrtki s obzirom na njihovu društvenu odgovornost i primjenu načela održivog poslovanja”, zaključila je na Trnokop-Tanta na tiskovnoj konferenciji održanoj u HGK te dodala da je do danas 666 domaćih tvrtki potpisalo Kodeks etike u poslovanju.
(pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve

koje sotone di mi živimo

izopačeno licemjerje ide do apsurda.

hgk, koji godinama odbija podnijeti financijsko izvješće o svom poslovanju – već mogućnost da se tako ponaša je apsurdna – pokretati će akcije o etičnom poslovanju, a financiraju se javnim novcem, otetim od poduzeća, za koji dakle nikom ne moraju polagati računa.

tvrtke koje podržavaju hgk nisu ništa bolje od onih dužnosnika koji su podržavali sanadera iako je bilo očito da su njegove aktivnosti sumnjive.

hoćemo li stvarno postati društvo u kojem je nemoral i bešćašće norma ponašanja, a pokušaji da se tome odupre završavaju izopćenjem.

New Report

Close