King ICT-u posao od 2,9 milijuna eura

Autor: Bernard Ivezić , 09. listopad 2012. u 22:00
Plamenko Barišić, predsjednik Uprave/PXL

Tijekom četiri godine nadogradit će se sustav za upravljanje dokumentima.

King ICT je u Makedoniji pobijedio na javnom natječaju za nadogradnju softvera za elektroničku upravu vrijedan 2,9 milijuna eura.

Konzorcij u kojem su King ICT iz Zagreba i Skopja te tvrtka kći Aktivis potpisali su u Skopju ugovor s Ministarstvom informatičkog društva i administracije. Prema ugovoru, King ICT će u iduće četiri godine nadograditi sustav za upravljanje dokumentima za dvadesetak državnih institucija, ministarstava i agencija u kojima će ga koristiti deset tisuća korisnika. Novim sustavom državna uprava u Makedoniji će automatizirati i modernizirati radne procese te povećati transparentnost poslovanja. U Ministarstvu informatičkog društva i administracije pojašnjavaju da više neće biti zaboravljenih predmeta u ladicama jer će se kretanje dokumenata nadzirati elektronički. "U svakom trenutku ministar ili druga odgovorna osoba moći će sa svog računala pratiti kako se rješavaju predmeti, tko radi na predmetu i jesu li propušteni rokovi, a to će se svakako odraziti na kvalitetu i brzinu rješavanja predmeta", ističu.

Ovo je drugi veliki posao King ICT-a u Makedoniji unatrag tri godine. Prethodno je za makedonsko Ministarstvo informatičkog društva zagrebački sistemski integrator isporučio 22.000 prijenosnih računala vrijednih pet milijuna dolara. Ministarstvo informatičkog društva i administracije radi na sustavu za upravljanje dokumenata koji radi na platformi EMC Documentum, a sada će ga se nadograditi na EMC Documentum xCelerated Composition Platform. Očekuje se da će se poboljšati automatizacija i upravljanje poslovnim procesima koji uključuju ljude, informacije i sustave. "Uz to bit će omogućeno novo sučelje preko EMC Documentum Taskspacea koje adresira produktivnost i agilnost korisnika pružajući konfigurabilno korisničko sučelje koje povezuje proces, sadržaj i nadzor", kažu u King ICT-u.

Komentirajte prvi

New Report

Close