King ICT očekuje 10 posto veće prihode

Foto: Borna Filic/PIXSELL Foto: Borna Filic/PIXSELL

King ICT očekuje deset posto veće prihode ove godine u odnosu na lanjske, kao i rast profitabilnosti, a slične trendove očekuje i u idućoj godini kada obilježava 20 godina poslovanja, rekao je u utorak predsjednik Uprave Plamenko Barišić.

Na susretu s novinarima Barišić je izvijestio da je King ICT ove godine rastao u svim segmentima poslovanja, uz najviše aktivnosti u sektorima energetike, transporta, poljoprivrede te znanosti i obrazovanja.

"U zadnjih pet godina rasli smo gotovo svake godine. Ove godine nastavili smo razvijati brojne nove projekte i rješenja za razne sektore i javnu upravu, a broj zaposlenih povećali smo na ukupno 430", kazao je Barišić.

Dodao je kako King ICT osim u Hrvatskoj posluje u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji i na Kosovu.

Istaknuo je i da su ove godine plaće zaposlenih u King ICT-u rasle te da je tvrtka imali nešto manje odljeva kadrova nego prošlih godina.

"Oko 60 posto IT tržišta čini javni sektor, odnosno nabava rješenja i proizvoda iz javnog sektora, pri čemu nam je često problem što je manji broj natječaja, a više postupaka javne nabave", kazao je Barišić.

Dodao je da je King ICT po pitanju rješenja ICT-a spreman za Schengen, odnosno da je kreirao centralni schengenski informacijski sustav, dok je od drugih projekata ove godine izdvojio IT sustave za zračne luke u Zagrebu i Dubrovniku, e-škole i druge.

Dotaknuo se i poslovanja u Srbiji koju je izdvojio kao jedinu zemlju u regiji u kojoj stagnira. To je objasnio narušenim političkim i gospodarskim odnosima između dvije zemlje, uz poruku da bi za poslovanje bilo dobro da se to što prije riješi.

"Iduće godine King ICT obilježava 20 godina poslovanja u kojima smo prošli razne uspone i padove, no s poukom da u IT industriji moraš uvijek biti spreman na izazove. Mislim da smo mi spremni i vjerujem da će nam iduća godina donijeti rast sličan kao i ova", zaključio je Barišić.

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!