Kinezi bili i u Brodarskom institutu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 06. svibanj 2019. u 13:25
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Izaslanstvo kineske korporacije China Shipbuilding Industry Corporation, tijekom svoga prošlotjednog posjeta Hrvatskoj obišlo je i Brodarski institut u Zagrebu te iznijelo prijedloge za to trgovačko društvo, izjavio je u ponedjeljak ministar gospodarstva Darko Horvat.

"Traju razgovori s jednim od najvećih svjetskih proizvođača brodova odnosno mogućim partnerima iz Kine. Oni su u srijedu otišli iz Hrvatske i prebrzo je od njih tražiti relevantnu informaciju. Trebat će nam još malo strpljenja, pričekajmo da vidimo kakvo će biti njihovo viđenje", rekao je Horvat  koji je danas sudjelovao na sjednici Nacionalnog inovacijskog vijeća.

Dodao je kako su, uz Uljanik i 3. maj, Kinezi "obišli i brodograđevni institutu u Zagrebu i imaju određene prijedloge i oko toga trgovačkog društva".

Zamoljen za komentar zahtjeva udruge Blokirani da država pomogle radnicima Uljanika, Horvat je rekao da "pomoći iz državnog proračuna nisu perspektiva Vlade" te da je za restrukturiranje brodogradilišta potreban jaki strateški partner.

Država je lani, dodao je Horvat, financirala plaće u Uljaniku i 3. maju, te je na to i namirenje tražbina dobavljača iz proračuna otišla gotovo milijarda kuna.

"Nemojmo raditi ekskluzivu. Ako se tako prihvaćamo posla, onda bi Vlada morala na identičan način reagirati kod svih društava u poteškoćama, a svjesni smo da takve mogućnosti trenutno nema", zaključio je Horvat.

Komentirajte prvi

New Report

Close