Samoborci opremaju čakovečku bolnicu i čekaju dobre vijesti iz Irana

Autor: Darko Bičak , 30. srpanj 2015. u 08:45
Ugradili su sterilizacijske klimatizacijske stropove u operacijskim dvoranama/Boris Šćitar/PIXSELL

Projekt u Čakovcu rade u dvije faze. Onaj u Iranu je na ledu, no nadaju se skoroj realizaciji.

Samoborska Klimaoprema završila je prvu fazu opremanja Županijske bolnice Čakovec operacijskim salama, što je projekt ukupne vrijednosti četiri milijuna kuna.

Kako ne bi došlo do ozbiljnijeg zastoja u liječenju pacijenata, u prvoj su fazi zamijenjene i rekonstruirane tri dvorane, dok su u ostale tri normalno obavljani kirurški zahvati. Sad će se operacije preseliti u dio bloka koji je završen, a tehničari iz Samobora kreću u obnovu i ostalih triju. Kako pojašnjava Helena Hrastnika, voditeljica marketinga Klimaopreme, riječ je o ukupno 800 četvornih metara prostora, a na prvu se fazu odnosi 390 kvadrata. "Uz operacijske dvorane, izveli smo radove i u sterilnom hodniku, sobi za buđenje pacijenata te sobu za pripremu kirurškog osoblja. Klimaoprema je obavila dio projektiranja te proizvodnju i montažu antibakterijskih panela, vrata, prozora i staklene stijene, inox namještaja", kaže Hrastnik.

 

45dana

trajali su radovi na opremanju tri operacijske sale u čakovečkoj bolnici

Dodaje kako je za operacijske dvorane Klimaoprema isporučila novi tip strujnoga operacijskog elipsastog stropa. Riječ je o klimatizaciji koja ide po dužini, tako da filtrirani zrak struji iznad osobe, čime su stvoreni apsolutni čisti uvjeti za vrijeme operacije, objašnjavaju u Samoboru. Kako bi investitor ostvario uštedu, prozori na fasadi nisu mijenjani, već su u Klimaopremi projekt prilagodili i napravili su sterilan hodnik između operacijskog bloka i prozora na fasadi. Radovi na prvoj fazi trajali su 45 dana, a očekuje se da će druga potrajati dva mjeseca.

Klimaoprema većinu prihoda, koji je lani iznosio nešto više od 130 milijuna kuna, ostvaruje na izvoznim tržištima. Kad je o zanimljivijim projektima riječ, u klimaopremi kažu da upravo završavaju farmaceutsku tvornicu tvrtke Novartis u Sankt-Peterburgu u Rusiji, gdje su izveli 7000 kvadrata "čistih" prostora. Nedavno su završili i projekt JGL u Rijeci, na koji su u posebno ponosni jer je riječ o domaćem proizvođaču. Branko Duvnjak, dirktor tvrtke, nada se i skoroj realizaciji velikog posla u Iranu, koji je na čekanju. Naime, zbog sankcija koje je EU uvela Iranu zbog nuklearnog programa samoborska tvrtka morala je zamrznuti već potpisani ugovor.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Mi smo u Čakovcu , BISTRIČKI BOKCI , u odnosu na opremu u drugim bolnicama u Rep.Hrvatskoj.
Rodila sam u Petrovoj i u Čakovcu. Ne može se uspoređivati stanje odjela.
U Petrovoj :
– najsureveniji uređaji na hodnicima i u sobama -samoposluživanje
– osoblja – ko u priči, dan i noć
– lijekova i proizvoda dostupnih koliko ti srce želi
– stručna pomoć pedijatara 0-24 …
– posjete kad trebaš i kad si u krizi,…
– …

U čakovcu:

– nema struje / svjetla / na hodnicima, atubištia…
– predpotopni uređaji za rodilje koji su već u otpisu prije 20 g u Zagrebu
– nema osoblja , nema liječnika…nema stručnjaka
– nema lijekova / sve treba donjeti/
– posjete u hodniku , nema pristupa rodilji

NESTAVRNA DISTRIMINACIJA građana koji imaju jadnaka prava u ovoj državi !

New Report

Close