KentBank nastavlja s trendom rasta

Autor: Poslovni.hr , 19. svibanj 2016. u 11:29
Foto: Petar Glebov/PIXSELL

KentBank d.d. je u proteklom razdoblju posebnu pozornost usmjerio na razvoj novoj proizvoda i usluga.

KentBank d.d. je u prvom kvartalu 2016. godine završno s 31. ožujkom ostvarila rast aktive od 14 posto u odnosu na kraj 2015. godine, što je značajno utjecalo na ostvarenje poslovnog rezultata. Plasmani su u istom razdoblju ostvarili rast od 18 posto i dosegli 261 milijun kuna. Rast plasmana značajno je pridonio rastu kamatnih prihoda, te je u prvom kvartalu ostvaren rast neto kamatnih prihoda za 31% u odnosu na kraj 2015. godine. Dobri poslovni rezultati posljedica su implementiranja strategije stabilnog i kontinuiranog rasta na izazovnom tržištu kao i prilagodiljivosti zahtjevima i potrebama svakog klijenta.

KentBank d.d. je u proteklom razdoblju posebnu pozornost usmjerio na razvoj novoj proizvoda i usluga. Ovim pristupom neto prihod od provizija i naknada povećao za u usporedbi s krajem 2015. godine 55 posto. Banka je uz rast portfelja usmjerena i na rast broja klijenata, čemu je pridonijela implementacija kartičnog poslovanja krajem prošle i početkom 2016. godine, tako je broj računa u prvom tromjesečju 2016. godine porastao za izvrsnih 36 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine.

„Kroz povećanje broja klijenata cilj nam je povećati udio avista sredstava u ukupnim depozitima Banke. Kraj prvog kvartala pokazao je da u tome uspijevamo jer su avista sredstva zabilježila rast od 53% u odnosu na kraj 2015. godine. Nastavljajući poslovanje u tom smjeru, nedvojbenim se pokazuje da će 2016. biti najuspješnija godina od preuzimanja Banke od strane Süzer Grupe“, izjavio je predsjednik Uprave KentBank, Ivo Bilić.

Komentirajte prvi

New Report

Close