Kasni plaća u Đuro Đaković grupi

Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL Foto: Ivica Galovic/ PIXSELL

Đuro Đaković grupa izvijestila je u srijedu da po dospijeću nije uspjela isplatiti radnicima plaće za rujan, zbog nedostatka novca na računu.

Grupa, kao i dva od četiri njegova povezana društva po dospijeću nisu uspjela isplatiti plaću radnicima za rujan 2019. godine i to zbog nedostatka financijskih sredstava na računima poslodavaca, kaže se u obavijesti.

Dodaje se kako su u tim društvima u tijeku postupci zakonom i kolektivnim ugovorom predviđeni za takve situacije.

Ni jedno od društava koja nisu isplatila plaću nema blokiran račun te poslodavci intenzivno poduzimaju niz aktivnosti kako bi u što skorijem roku ispunili obvezu isplate plaće, ističe se.

Problem s likvidnošću, uslijed kojeg je došlo do nemogućnosti isplate plaća, uzrokovan je nedostatkom adekvatnog financiranja proizvodnje. Grupacija navedeni problem pokušava riješiti kroz intenzivne pregovore s potencijalnim kreditorima kao i kroz plan daljnjeg restrukturiranja, kažu u Đuro Đaković grupi.

Komentari (4)
 • vuky91
  vuky91 20:24 23.10.2019.

  Ajde poslovni pitajte se gdje je i što sad radi bivši predsjednik Uprave Đuro Đaković. Da vidimo istraživačko novinarstvo.

 • Bently
  Bently 16:37 23.10.2019.

  Cim prije stavit kljuc u bravu jer je dostaaaaa da mi placamo njihove pokusaje restrukturiranja i placamo politicke uhljebe zadnjih 11 godina!!!!!!!!!!

 • jaro
  jaro 13:54 23.10.2019.

  KUC KUC!!
  stečaj kuca na vrata!

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!