Karlovački DIP u stečaju pokreće proizvodnju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 28. travanj 2015. u 11:46
Foto: Kristina Štedul Fabac / Pixsell

Nakon više od godinu dana mogla bi biti pokrenuta proizvodnja u karlovačkoj drvoprerađivačkoj tvrtki DIP u stečaju.

Nakon više od godinu dana mogla bi biti pokrenuta proizvodnja u karlovačkoj drvoprerađivačkoj tvrtki DIP u stečaju, nakon što su ovih dana uspješno završeni pregovori potencijalnog stranog ulagača i stečajnog upravitelja Zorana Mihajlovića, no ispregovarane uvjete u idućih deset dana tek treba usvojiti Odbor vjerovnika.

Mihajlović kaže da će prvih trideset radnika biti zaposleno najkasnije tijekom ljeta i to na pilani i u proizvodnji parketa, od kojih po obvezujućoj ponudi ulagača većina moraju biti dosadašnji radnici DIP-a.

"Hoće li proizvodnja biti pokrenutu već za mjesec ili dva ovisi isključivo o tehničkim pitanjima i namirenju vjerovničkih prava HEP-a, što je obaveza koju je na sebe preuzeo ulagač, u svojstvu zakupoprimca", rekao je Mihajlović. Dodaje kako za sada ne može reći o kojem je ulagaču riječ, kao ni kolika će biti mjesečna zakupnina, ali će ti podaci biti dostupni čim proizvodnja uistinu i krene.

Po njegovim riječima, zakupoprimac je zainteresiran i za kupnju pogona tijekom stečaja, proširenje proizvodnje, pa postoji vjerojatnost da bi ovo pokretanje proizvodnje kroz zakupninu moglo biti i trajno rješenje za okončanje stečaja i ozdravljenje DIP-a.

Pritom je Mihajlović naglasio da su pogoni pod hipotekom banaka pa je u interesu svih vjerovnika da se kod unovčenja postigne dobra cijena kako bi osim za razlučne vjerovnike dostajalo novaca i za ostale vjerovnike.

Što se unovčenja ostalih nekretnina tiče pod hipotekom nisu samo stanovi u Karlovcu, Dugom Selu i Zagrebu te slijedi njihova prodaja.

Komentirajte prvi

New Report

Close