Karlovačka pivovara nastavlja kao Heineken Hrvatska, priprema proizvodnju piva Amstel

Autor: Suzana Varošanec , 10. prosinac 2014. u 11:40
Branka Slaveska, nova predsjednica Uprave Karlovačke pivovare. Photo: Goran Jakus/PIXSELL

Iako službeno prestaje postojati pod imenom Karlovačke pivovare, promjena je više formalne nego suštinske naravi,

Nakon više od deset godina uspješnog poslovanja kao dio kompanije Heineken, te na kraju 160. godine svog poslovanja, od 10. prosinca Karlovačka pivovara nastavlja poslovanje kao Heineken Hrvatska d.o.o. Iako službeno prestaje postojati pod imenom Karlovačke pivovare,  promjena je više formalne nego suštinske naravi, ističu u priopćenju iz Heinekena, a potez je kažu logičan.  Naime, svi podaci vezani uz tvrtku (sjedište i adresa, OIB, brojevi računa i slično) ostaju nepromijenjeni, a tvrtka će i dalje slijediti strategiju razvoja svog najpoznatijeg brenda Karlovačko. Predsjednica Uprave tvrtke Heineken Hrvatska  Branka Slaveska upravo je najavila i da ovih dana pripremaju pogon u kojem će započeti proizvodnja piva Amstel za hrvatsko tržište, koji se dosad proizvodio u pogonima Ujedinjene srpske pivovare u Zaječaru.

Novi naziv trebao bi karlovačkom pogonu omogućiti  punopravni pristup svim poslovnim alatima unutar grupacije Heinekena. Heinekenova praksa je, objasnila je Slaveska, dodajući da zatečena imena svojih akvizicija zadržava samo u slučajevima joint-venture vlasništva, dok sve u 100-postotnom vlasništvu asimilira u Heineken koji je inače vodeći europski proizvođač piva;  posluje u više od 70 zemalja svijeta, zapošljava preko 85.000 ljudi te u svom portfelju ima više od 250 međunarodnih, regionalnih, lokalnih i specijalnih brendova.

"Tijekom mnogih godina njene povijesti ime pivovare u Karlovcu se mijenjalo, dok je ime Karlovačkog piva ostajalo isto. Ova promjena logičan je korak u poslovanju tvrtke, no neće ni na koji način utjecati na zaposlenike ili budućnost našeg najpoznatijeg brenda. Iznimno smo ponosni na našu pivsku tradiciju u koju ćemo nastaviti ulagati, razvijajući Karlovačko i dalje. Također, srce pivovare ostaje u Karlovcu, čime zadržavamo snažnu lokalnu prisutnost u gradu i županiji", rekla je Slaveska. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Sad vise ni imenom nema poveznicu s Karlovcem i Hrvatskom. Dobro placen Menadžment strani,radnici domaći. Klasika..

New Report

Close