Karlovačka banka: Pozitivni rezultati nakon dokapitalizacije i promjene vlasničke strukture

Autor: Poslovni.hr/Hina , 09. prosinac 2014. u 14:52
Photo: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Potkrepljuju to i podacima da je Banka tijekom ove godine značajno povećala svoju kreditnu aktivnost – krediti stanovništvu i trgovačkim društvima povećani su u odnosu na kraj prošle godine za vrlo visokih 16 posto.

Dokapitalizacijom Karlovačke banke i promjenom vlasničke strukture u veljači ove godine stvoreni su čvrsti preduvjeti za nastavak njenog nesmetanog poslovanja, a što se očituje u pozitivnim rezultatima koje Banka ostvaruje, objavili su u utorak iz Karlovačke banke u reakciji na medijske napise o procesu USKOK-a protiv bivših djelatnika te banke.

Reagirajući na medijske napise u kojima je spomenuta i Karlovačka banka, kao oštećena strana u procesu USKOK-a protiv bivših djelatnika Banke, poslovodstvo Karlovačke banke u priopćenju ističe kako su dokapitalizacijom Banke i promjenom njene vlasničke strukture u veljači ove godine stvoreni čvrsti preduvjeti za nastavak nesmetanog poslovanja, što se očituje u pozitivnim rezultatima koje Banka ostvaruje.

"Karlovačka banka je tijekom 2014. godine dokapitalizirana u tri navrata u ukupnom iznosu od približno 132 milijuna kuna te je provedeno restrukturiranje kako bi nastavila stabilno poslovati i uspješno odgovarati svim tržišnim izazovima", ističe se u priopćenju koje potpisuje predsjednik Uprave Karlovačke banke Ivan Vrljić.

Iz Banke ističu i kako je "promjena vlasničke strukture odnosno izlazak ranijih većinskih vlasnika iz vlasničke strukture u visokoj mjeri pozitivno utjecao na reputaciju banke i rezultirao vraćanjem njenih prijašnjih i privlačenjem novih, zadovoljnih klijenata".

Potkrepljuju to i podacima da je Banka tijekom ove godine značajno povećala svoju kreditnu aktivnost – krediti stanovništvu i trgovačkim društvima povećani su u odnosu na kraj prošle godine za vrlo visokih 16 posto.

Banka od veljače ove godine bilježi i kontinuirani rast depozita stanovništva i trgovačkih društava koji su u odnosu na kraj prethodne godine, kao se navodi, zabilježili respektabilan rast od 6 posto.

"Fokus nam je zadržati trend pozitivnog poslovanja, biti lider među malim bankama na hrvatskom financijskom tržištu te pružiti punu podršku našim sadašnjim i budućim klijentima", zaključuje se u priopćenju Karlovačke banke.

USKOK je zbog nezakonitog plasiranja više od 280 milijuna kuna iz Karlovačke banke u ponedjeljak podigao optužnicu protiv Marije Šole, njenih sinova Sandije, Petra i Tomislava te još pet osoba i tri tvrtke. USKOK je istragu u tom slučaju pokrenuo u travnju prošle godine, a sada podigao i optužnicu u kojoj optužene tereti za udruživanja za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanje i pomaganje u tim nedjelima.

Komentirajte prvi

New Report

Close