Karlovačka Aquatika prepoznata i izvan naših granica

Autor: Poslovni.hr , 26. listopad 2017. u 11:14
Foto: Kristina Štedul Fabac / Pixsell

Projekt slatkovodnog akvarija Aquatike realiziran je u suradnji Grada Karlovca i Razvojne agencije Karlovačke županije te je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Nagrada „Održivi turizam“ Javnoj ustanovi Aquatika dodijeljena u Malom Lošinju na Danima hrvatskog turizma koji se održavaju u hotelu Bellevue. Riječ je o nagradi koju svake godine dodjeljuju Ministarstvo turizma, Hrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora za izniman doprinos očuvanju prirode i okoliša. Vrijedno priznanje na području brige za okoliš u ime Javne ustanove Aquatike preuzela je ravnateljica Margarita Maruškić Kulaš.

„Neizmjerno smo ponosni na nagradu koja nam je dodijeljena na ovogodišnjim Danima hrvatskog turizma. Veliko je to priznanje za sve zaposlenike Aquatike, i sve one koji su na bilo koji način pridonijeli realizaciji projekta prvog hrvatskog slatkovodnog akvarija. Od otvorenja akvarija prije godinu dana postalo je jasno kako je Aquatika, osim zbog jedinstvenog koncepta i bogatstva riječne flore i faune koji prikazuje, posjetiteljima, kao i predstavnicima turističkog sektora, zanimljiva i zbog kreiranja dodatnih sadržaja.“, rekla je ravnateljica Javne ustanove Aquatika.

„U svemu tome poseban naglasak stavljamo upravo na brigu o okolišu i lokalnoj zajednici te  na edukaciju djece i mladih. Mi u Aquatici želimo da najveća vrijednost našeg akvarija bude ta što ćemo putem turizma, znanosti i obrazovanja poučavati o biološkoj raznolikosti, kako bismo generacijama koje dolaze u baštinu ostavili prirodne ljepote naše zemlje.“, zaključuje Margarita Maruškić Kulaš. Uz najnoviju nagradu, Aquatika je u godinu dana postojanja dobitnica i drugih stručnih nagrada. Među njima su: dvije prestižne A+Awards nagrade u kategoriji Architecture + Landscape, prvo mjesto u kategoriji „Nacionalni projekti“ na Bled Water Festivalu, nagrada „Plavi cvijet pristupačnosti“ za 2017., titula drugog najuspješnijeg lokalnog EU projekta u Hrvatskoj te priznanje Hrvatske udruge za odnose s javnošću u kategoriji Odnosi s javnošću u regionalnoj i lokalnoj samoupravi.

Da je Aquatika prepoznata i izvan granica Lijepe naše, svjedoči i činjenica kako je projekt slatkovodnog akvarija u Karlovcu u samom početku prepoznala i Europska unija. Naime, projekt slatkovodnog akvarija Aquatike realiziran je u suradnji Grada Karlovca i Razvojne agencije Karlovačke županije te je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007. – 2013. Za realizaciju projekta pod nazivom „Slatkovodni akvarij i muzej rijeka – KAquarium“ EU osigurala je iznos od 36.222.282,45 kuna, dok je njegova konačna vrijednost iznosila 36.691.939,25 kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close