Kao jedan od najvećih vjerovnika Petrokemije, INA pozdravlja pomake u pregovorima

Autor: Poslovni.hr , 27. kolovoz 2016. u 14:31
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Ranije ove godine INA je i reprogramirala dospjeli dug Petrokemije, odnosno dodatno snizila cijene plina u postojećim ugovorima uz usuglašavanje načina otplate dugovanja.

Kao jedan od najvećih vjerovnika Petrokemije, INA pozdravlja pomake u pregovorima Petrokemije s ciljem poboljšanja likvidnosti, kao i nastojanje Petrokemije za uspješno operativno restrukturiranje Društva.

INA se, kažu, tijekom godina pokazala stabilnim i pouzdanim partnerom Petrokemije u opskrbi plinom unatoč poteškoćama koje Petrokemija ima u ispunjavanju ugovorenih obveza plaćanja. 

Ranije ove godine INA je i reprogramirala dospjeli dug Petrokemije, odnosno dodatno snizila cijene plina u postojećim ugovorima uz usuglašavanje načina otplate dugovanja koji Petrokemija ima prema Ini na osnovu ranije isporučenih količina plina.  

Imajući u vidu nadolazeće restrukturiranje Društva, a s obzirom na veliku izloženost Ine nastavno na dugotrajna nepodmirena dugovanja Petrokemije, očekuju kako će Petrokemija poboljšanje likvidnosti iskoristiti za podmirenje značajnog dijela dospjelih obveza prema Ini te na taj način opravdati dosadašnje povjerenje i pruženu podršku u poslovanju.

Komentirajte prvi

New Report

Close