Jure Radić podnio ostavku na mjesto predsjednika Uprave IGH

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. svibanj 2014. u 17:55
Photo: Tatjana Tadic/Poslovni dnevnik/PIXSELL

Predsjednik Uprave Instituta IGH Jure Radić podnio je ostavku na tu dužnost, a na današnjoj glavnoj skupštini dioničara izabran je u Nadzorni odbor koji ga je potom izabrao za predsjednika tog tijela.

Predsjednik Uprave Instituta IGH Jure Radić podnio je ostavku na tu dužnost, a na današnjoj glavnoj skupštini dioničara izabran je u Nadzorni odbor koji ga je potom izabrao za predsjednika tog tijela.

U Upravi Instituta IGH bit će dva člana – predsjednik Uprave Željko Grzunov i članica Uprave Jelene Bleiziffer, izvijestili su iz te tvrtke.

Institut IGH je ostavku Radića zaprimio jučer, a ona je stupila na snagu 6. svibnja u 16,00 sati, navodi se u objavi Instituta IGH na Zagrebačkoj burzi.

U obrazloženju je Radić naveo kako "ostavku podnosi s obzirom na činjenicu da je na Glavnoj skupštini Instituta IGH, sazvanoj za 7. svibnja, predložen za člana Nadzornog odbora (NO) tvrtke".

Skupština je danas i donijela odluku o izboru Radića za člana Nadzornog odbora tvrtke, a u Nadzorni su odbor izabrani i Veniamin Mezhibovskiy te Tomislav Alpeza.

Novoizabrani je Nadzorni odbor potom održao sjednicu na kojoj je Radića izabrao za predsjednika tog tijela.

Nadzorni je odbor donio i odluku kojom se Uprava Instituta IGH sastoji od dva člana – predsjednika Uprave Željka Grzunova i članice Uprave Jelene Bleiziffer, navodi se u obavijesti kompanije.

Glavna skupština Instituta IGH danas je uz ostalo donijela i odluke o smanjenju, a zatim povećanju temeljnog kapitala.

Temeljni kapital, koji je iznosio 123,5 milijuna kuna, smanjen je za 64,8 milijuna kuna, na 58,7 milijuna, i to smanjenjem nominalnog iznosa dionice sa 400 na 190 kuna.

Sredstva dobivena smanjenjem temeljnog kapitala u iznosu od 64,8 milijuna kuna upotrijebit će se za pokriće gubitaka iz ranijih godina.

Skupština je potom donijela i odluku o povećanju temeljnog kapitala za 57,9 milijuna kuna, na 116,6 milijuna kuna, a ulagač je Sergej Gljadelkin.

Povećanje temeljnog kapitala provest će se izdavanjem 305.000 novih dionica, nominalnog iznosa 190 kuna.

Kako je ranije objavljeno, Sergej Gljadelkin vlasnik je grupe trgovačkih društava koja broji više od 20 članica. Krovna holding kompanija, austrijski Avenue Holdings, čiji je Gljadelkin većinski vlasnik, ostvaruje godišnji konsolidirani prihod od 500 milijuna dolara.

Komentari (4)
Pogledajte sve

ALELUJA.

sada me zanima povezanost Radićevih firmi kćeri s IGH i izvlačenje novaca.

Da li je plaćen porez na to?

Tu ne može biti oprosta dugova jer Jure Radić ima imovinu i pare za plaćanje dugova i poreza.

Uz Dalekovod prva firma za USKOK Uskoka.

Sada Milanović, Vlada, koalicija, Uskok, neće moći reči da nisu znali.

Do kada će HANFA i policija dopuštati ovu farsu. I njima država oprašta dugove? Zbog koga, ruskih investitora? Tko su oni uopće. Sve mi se čini da su to Gregurićevi igrači iz ruskih dana. Dno dna.

Radiša toliko radio da je sve urušio!!!Tko bu sada mostovima spajao Hrvatsku????[emo_smijeh]

od novog vlasnika nema baš niti jedne riječi – što očekuje, zašto je uopće kupio taj igh i kakvu u njemu vidi vrijednost, kakva mu je buduća poslovna strategija – ništa, što čvrsto navodi na sumnju da je opet riječ o političkoj investiciji.

New Report

Close