JGL zainteresiran za virusna cjepiva Imunološkog

Autor: Poslovni.hr/Hina , 30. siječanj 2014. u 11:44
Thinkstock

Riječki Jadranski Galenski laboratorij (JGL) potvrdio je svoj interes za preuzimanje dijela Imunološkog zavoda, a to su virusna cjepiva.

Riječki Jadranski Galenski laboratorij (JGL) potvrdio je svoj interes za preuzimanje dijela Imunološkog zavoda, a to su virusna cjepiva.

U odgovoru na upit Zagrebačke burze vezano uz medijske napise da se Imunološki otvara za 'due diligence' i da je JGL zainteresiran, "JLG naglašava da je pokazao razumijevanje i načelni interes za sudjelovanje u spašavanju jedinog preostalog vitalnog dijela Imunološkog zavoda, a to su virusna cjepiva".

"Zahvaljujući svojim tržišno dokazanim zanimanjima iz područja istraživanja i razvoja, strateškog i operativnog marketinga, dugogodišnjeg iskustva u sterilnoj farmaceutskoj proizvodnji i upravljanju kvalitetom, jakoj prodajnoj sili, kao i globalno organiziranoj distribucijskoj mreži, uvjereni smo da možemo dati dodanu vrijednost dijelu programa Imunološkog zavoda i vratiti ga na globalno tržište zdravlja", navodi se u odgovoru JLG-a kojeg potpisuje predsjednik Uprave Ivo Usmiani.

Dubinsko snimanje (due diligence), kako navode iz JLG-a, odnosi se isključivo na ekspertnu razinu analiza razvojnog pipeline-a, intelektualnog vlasništva, tehnologije, kao i analizu registracijskih dosjea i ostale proizvodne dokumentacije, a ne 'due diligence' koji se provodi u procesu preuzimanja tvrtke, navode iz JGL-a.

Naime, s obzirom na izuzetnu kompleksnost farmaceutske proizvodnje u smislu tehnologije, registracijskih procedura i GMP standarda, navedena ekspertna analiza vremenski bitno determinira vraćanje proizvodnih dozvola Imunološkog i nužan je preduvjet za sve daljnje korake u procesu, napominju iz JLG-a.

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak početkom tjedna je izjavio kako će država u što skorije vrijeme pokrenuti postupak predstečajne nagodbe za Imunološki zavod te na taj način otvoriti mogućnost izrade plana restrukturiranja, otvoriti vrata za dubinsko snimanje potencijalnim investitorima kako bi se završetkom predstečajne nagodbe ostvarili strateški ciljevi – da proizvodnja Imunološkog ostane u Hrvatskoj.

Predsjednik Uprave JGL-a Ivo Usmiani tada je potvrdio načelni interes za Imunološki, ističući kako je prije nužno napraviti dubinsko snimanje tvrtke kako bi se vidjelo stvarno stanje.

Inače, Visoki trgovački sud je prošli tjedna poništio stečaj nad Imunološkim zavodom koji je 20. prosinca pokrenuo Trgovački sud u Zagrebu.

Tijekom prošle godine Agencija za lijekove i medicinske proizvode je Imunološkom zavodu uskratila dozvole za proizvodnju lijekova iz ljudske krvi i plazme.

Komentirajte prvi

New Report

Close