JGL proizvodi na rumunjskom tržištu, potpisani ugovori s kompanijom koja posluje na 25 svjetskih tržišta

Autor: Poslovni.hr , 03. travanj 2017. u 11:17
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Riječka farmaceutska tvrtka JGL d.d. potpisala je ugovore o licencnoj suradnji za Aqua Maris i Meralys proizvode s globalnom indijskom kompanijom Dr. Reddy’s

Riječka farmaceutska tvrtka JGL potpisala je dva petogodišnja ugovora o licencnoj suradnji s indijskom farmaceutskom kompanijom Dr. Reddy's, koja posluje na 25 svjetskih tržišta.

Ugovori se odnose na licenciranje proizvoda iz linija Aqua Maris i Meralys pod partnerovim brendom u oblicima sprejeva i kapi za nos za rumunjsko tržište.

„Ponosni smo što je Dr. Reddy's prepoznao kvalitetu i potencijal naših proizvoda iz linija Meralys i Aqua Maris za rumunjsko tržište. Vjerujemo da je ovo prvi korak u suradnji s novim partnerom koji u Rumunjskoj posluje od 1995. godine i na tom tržištu ostvaruje godišnji prihod od oko 19 milijuna eura. Ova suradnja se u potpunosti uklapa u JGL-ovu strategiju širenja respiratornog portfelja na nova tržišta“, izjavila je Dunja Siuc Valković, dr. med., direktorica globalnog razvoja poslovanja u JGL-u.

Naime, budući razvoj ove riječke tvrtke temelji se na razvoju i proizvodnji proizvoda s dodanom vrijednošću unutar terapeutskih područja ORL i oftalmologija, kao i preparata na bazi morske vode, uz daljnju internacionalizaciju poslovanja. U planu je da licencna linija JGL proizvoda na tržištu Rumunjske bude lansirana krajem ove godine.

Inače, indijski Dr. Reddy's je s komercijalnim operacijama prisutan na 25 tržišta, te na ukupno 25 svjetskih proizvodnih lokacija ima deset centara za istraživanje i razvoj, a zapošljava preko dvadeset tisuća ljudi.

Komentirajte prvi

New Report

Close