JGL planira do 2017. godišnji prihod od 230 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. listopad 2014. u 17:45
Ivo Usmiani. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Jadran Galenski Laboratorij d.d. ostvario je u prošloj godini ukupni prihod od 115 milijuna eura.

Jadran Galenski Laboratorij d.d. ostvario je u prošloj godini ukupni prihod od 115 milijuna eura, sada iz izvoza ostvaruje oko 77 posto prihoda, a do 2017. planira godišnji prihod od 230 milijuna eura, rekao je danas predsjednik Uprave te tvrtke Ivo Usmiani.

Govoreći o poslovanju JGL na sastanku Liderova kluba izvoznika, održanom danas u prostorijama te riječke farmaceutske tvrtke, Usmiani je podsjetio da je JGL, bez obzira na krizu, u posljednjih pet godina udvostručio svoje prihode.

Rekao je da JGL na hrvatskom tržištu više ne može rasti, dodavši da je ta tvrtka prisutna na ukupno 35 tržišta, da su ključna tržišta jugoistočne Europe, zatim Rusije, Ukrajine, Kazahstana i druga.

JGL sada ima problema na istočnom tržištu, posebice u Ukrajini, pa se s tog tržišta u ovoj godini očekuje pad prihoda.

Usmiani je naveo da traju pregovori s 20-ak novih tržišta te da su u tijeku i razgovori u Srbiji, na čije se tržište, kako je rekao, teško ulazi.

Govoreći o ulaganju JGL u novi kompleks, odnosno projekt "Pharma Valley", Usmiani je rekao da je taj projekt vrijedan ukupno 361 milijun kuna, a da je veći dio ulaganja osiguran zajmom HBOR-a.

Projekt je u vrlo zreloj fazi, vjerujemo da ćemo do ožujka sljedeće godine uspjeti sve certificirati i proći sve kvalifikacije, rekao je Usmiani naglasivši da tim projektom JGL "diže" kapacitete za tri puta i priprema temelje za svoju strategiju rasta i internacionalizacije.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Usmiani naglasivši da tim projektom JGL “diže” kapacitete za tri puta i priprema temelje za svoju strategiju rasta i internacionalizacije.[emo_palacg]

New Report

Close