Jadranu zeleno svjetlo vjerovnika za plan oporavka

Autor: Darko Bičak , 14. prosinac 2015. u 22:01
Vinko Barišić, direktor Jadran čarapa/A. M. /PIXSELL

Zagrebačka tvrtka došla je u probleme zbog rasta cijene sirovina i za više od 50 posto.

Jadran – tvornica čarapa iz Zagreba obavijestila je putem Zagrebačke burze da je postigla dogovor s vjerovnicima oko plana predstečajne nagodbe.

Tvrtka je dužna nešto manje od 40 milijuna kuna, a tražbine su podijeljene u tri kategorije – država i javne tvrtke, financijske institucije te svi ostali. Planom je predviđeno da će gotovo svi vjerovnici otpisati 70 posto svojih potraživanja manjih od 10.000 kuna, a ostatak će se isplatiti u 12 beskamatnih rata nakon što Trgovački sud prihvati plan. Tražbine veće od 10.000 kuna će se otpisati u 60-postotnom iznosu, a ostatak će se isplatiti u 96 rata, odnosno kroz razdoblje od 8 godina, s rokom počeka od dvije godine i kamatom od 4,5 posto.

Tvrtka zapošljava 185 radnika, a direktor Jadrana Vinko Barišić, kako je nedavno najavio za Poslovni dnevnik, očekuje potpuni oporavak tvrtke i ugovor za proizvodnju čarapa poznatog talijanskog dizajnera Emilija Cavallinija. Za poslovne probleme u Jadranu krive nagli rast cijene sirovina, i za više od 50 posto, a koji nisu uspjeli kompenzirati rastom cijena robe. Barišić je kazao da bi im strateški partner bio poželjan, no da mogu isplivati i sami. 

Komentirajte prvi

New Report

Close