Jadran tek dva mjeseca bez predstečaja

Autor: Suzana Varošanec , 29. svibanj 2017. u 22:00
Direktor i dioničar tvornice Vinko Barišić

Duguje radnicima, državi i drugim neosiguranim vjerovnicima 50-ak milijuna kuna.

Jadran tvornica čarapa sa 176 radnika koju vodi direktor i dioničar Vinko Barišić, do ožujka u predstečaju po starom modelu koji je obustavljen jer nije sklopljena nagodba – s time da Fina nije zatražila stečaj jer nije bilo stečajnih uvjeta, nakon dva mjeseca ponovo je u istom postupku, ali se on vodi po Stečajnom zakonu.

Zadnjih godina imala je kratki predah od postupka te se nagađa je li opet posrnula pod utjecajem Agrokorove krize. Na Trgovačkom sudu u Zagrebu predstečaj je otvoren na prijedlog dužnika koji se nakon novih problema s upadanjem u blokadu odlučio pozvati na prijeteću nesposobnost za plaćanje. Sudski je utvrđeno da je riječ o blokadi od 10 mil. kn u trajanju jedan dan uoči predaje prijedloga, ukupno 7 dana u 6 mjeseci te da dug prema radnicima iznosi 4,6 mil. kuna. Još postoji 15-ak mil. kn nepodmirenih obveza prema državnim tijelima i tvrtkama koje nisu osiguranei 35 mil. kn ostalim vjerovnicima koji isto nisu osigurani.

Razlučna prava na imovini zasnovana su za obveze od oko 22 mil. kuna. Jadran je lani prihodovao oko 37 mil. kuna, a aktiva iznosi 86 mil. kuna. Za povjerenika je imenovana Vidonija Miletić Plukavec, a vjerovnici su pozvani prijaviti tražbine za ročište 19. srpanja.      

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nekadasnji sitni trgovac….vlasnik nakon problematicne privatizacije….industrija koja je mizerno profitabilna ako nema diferencijacije…..stecaj je davno bio neminovan.

New Report

Close