Izvoze sve do Libanona i Čilea, sada su otvorili novi pogon i zapošljavaju 30 radnika

Autor: Poslovni.hr , 08. lipanj 2017. u 15:03
FOTO: Press

Tvrtka Thermotechnik postoji 28 godina i ima preko 100 zaposlenih

Otvorena je novoizgrađena hala tvrtke Thermotechnik d.o.o. za proizvodnju razdjelnih ormarića za sustave grijanja.  Ukupna vrijednost investicije je 21.4 milijuna kuna, a objekt se prostire na površini većoj od 1900 četvornih metara.

Direktor i suvlasnik tvrtke koja postoji već 28 godina  Radisav​ Drljević prilikom otvorenja je rekao da će tvrtka nakon ove investicije zaposliti 30 novih radnika, od kojih su neki već završili obuku za rad na modernim strojevima.

"Iz godine u godinu povećavaju se proizvodni kapaciteti . Ukupna vrijednost investicije iznosi 21.4 milijuna kuna, od čega 7.6 milijuna kuna sredstava EU. Već ove godine ostvaren je rast proizvodnje i plasmana na inozemno tržište preko 30%, a 90% asortimana izvozi se na tržište zapadne Europe i šire, sve do Libanona i Čilea", rekao je Drljević.

Na otvorenju je bio i župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina koji je izrazio zadovoljstvo da može nazočiti poduzetničkom pothvatu, obiteljskom projektu koji traje treće desetljeće.

"Energetika i ovi proizvodi su mi poznati, a pogotovo mi je drago da se ova firma etablirala kao izvoznik, firma koja je dala doprinos društvenom proizvodu županije samom investicijom od dvadesetak milijuna, ali i zapošljavanjem novih ljudi tako da je to danas respektabilna firma sa preko 100 zaposlenih, najveća u općini Jelenje. Svi mi u javnom životu moramo se baviti stvaranjem uvjeta poduzetnicima", rekao je Komadina, priopćili su iz Primorsko-goranske županije.

Komentirajte prvi

New Report

Close