Iznajmljivač radne odjeće Lindström dolazi u Zagreb

Autor: Darko Bičak , 09. studeni 2012. u 08:48
Lindström ima 2500 zaposlenih

Tvrtka je specijalizirana za iznajmljivanje i održavanje radne odjeće i tekstila za poduzeća i javni sektor, lani je imala 262 mil. eura prihoda.

Multinacionalna tvrtka za iznajmljivanje radne odjeće i pratećeg tekstila Lindström najavila je da će otvoriti svoj servisni centar u Hrvatskoj, u okolici Zagreba. Kompanija sa sjedištem u Helsinkiju u Finskoj osnovana je 1848. godine i jedna je od najstarijih u toj zemlji, a danas posluje u 21 zemlji, uključujući i Hrvatsku.

Lani je imala ukupan prihod od 262 milijuna eura, što je bio porast u odnosu na 249 milijuna u godini prije. Lindström svojim klijentima nudi uslugu najma, koja uključuje svakodnevno pranje upotrebljavane i dostavu čiste radne odjeće te tekstilnih proizvoda poput ručnika ili stolnjaka. Iz Lindström grupe su objavili da im je pokretanje poslovanja u Hrvatskoj jedan od strateških ciljeva, jer hrvatsko tržište ima potencijal za rast. "Cilj nam je postati tržišni lider, a zahvaljujući velikom iskustvu dobro smo upoznati sa željama klijenata i pružamo im pouzdanu i povoljnu uslugu", kazao je Mislav Barišić, direktor Lindströma za Hrvatsku. Pojašnjava kako je ovakva vrsta usluge uglavnom nepoznata domaćim poslovnim korisnicima, a njezine prednosti su brojne, pogotovo zbog ušteda koje mogu ostvariti. Lindström se nada uspješnom pozicioniranju na domaćem tržištu, a jedan od glavnih ciljeva je uspostavljanje suradnje s velikim korporativnim i javnim klijentima koji imaju potrebu za radnom odjećom.

Kako ističu iz finske kompanije, prednosti najma radne odjeće za poslovne klijente su višestruke – tvrtkama omogućuje uštede, zaštitna odijela ostaju u vlasništvu pružatelja usluge, a korisnik plaća samo uslugu najma. Predsjednik Lindström grupe Juha Laurio u priopćenju kojim se najavljuje otvaranje servisnog centra u Hrvatskoj ističe kako su taj model poslovanja prepoznale tvrtke diljem svijeta i tržište se znatno širi. Lindström ima 2500 zaposlenih u 21 državi. Od ukupnog prihoda 60-ak posto otpada na matično finsko tržište, a ostatak dolazi od njihovih operacija u inozemstvu. Njihova je tvrtka u Hrvatskoj registrirana u prosincu 2011. godine. Kompanija je od 1990-ih u velikoj međunarodnoj ekspaniziji te je imala niz akvizicija. Lindström je 2007. postao UNICEF-ov partner, što je bio dobar humanitarno-poslovni potez. Naime, tvrtka se obvezala povećati higijenu i poboljšati opće sanitarne uvjete u Indiji. Programom donacija obuhvaćeno je 250 škola sa 60.000 učenika u indijskoj državi Bihar. Naravno, Indija je i vrlo propulzivno tržište od kojeg finska tvrtka očekuje puno. 

Komentirajte prvi

New Report

Close