Iverpan s grupom investitora uložio 1,2 milijuna kuna u mladu zagrebačku inovativnu tvrtku

Autor: Bernard Ivezić , 23. rujan 2019. u 09:34
Marin Bek, Ascalia

Iverpan je ovim ulaganjem postao ne samo vodeći investitor već i vodeći klijent Ascalie te će uvesti njeno rješenje u vlastitu proizvodnju.

Iverpan, jedan od lidera hrvatske drvne industrije i tvrtka kojoj već četvrt stoljeća proizvodi pločaste elemente za namještaj, uložio je s grupom ulagača 1,2 milijuna kuna u zagrebački startup Ascalia.

Mlada, inovativna tvrtka smještena u najvećem hrvatskom inovacijskom hubu, Ziceru, u travnju je ušla u prvi hrvatski cleantech akcelerator EIT Climate-KIC, a koji u Hrvatskoj provodi upravo Zicer. Ascalia je Indusry 4.0 i Smart City rješenje za industriju u segmentu SME-a te gradove, a koje omogućuje nadzor složenih procesa u realnom vremenu uz sprečavanje, ispravljanje kvarova i detaljnu analitiku. Sustav Ascalie pogoni umjetna inteligencija i usklađen je s nizom tehnoloških standarda.

Iverpan je ovim ulaganjem postao ne samo vodeći investitor već i vodeći klijent Ascalie te će uvesti njeno rješenje u vlastitu proizvodnju. Očekuje se da će time smanjiti troškove i povećati produktivnost. U Ascaliji navode da se njihov sustav može uvesti bez zaustavljanja proizvodnje i visokih troškova implementacije.

Ascalia, koju vodi Marin Bek, planira investiciju iskoristiti za povećanje broja inženjera i širenje prodaje i drugih segmenata poslovanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close