Ivančica postala vlasnik 56% Bambija

Autor: Josipa Ban /VLM , 25. ožujak 2013. u 22:00
Cijena tajna, imena brendova ostaju.../PIXSELL

U idućih nekoliko mjeseci obavit će se pripajanje glavnih poslovnih procesa i ljudskih resursa Bambija Ivančici.

Tvornica obuće Ivančica iz Ivanca postala je vlasnik 56,40 posto Bambija, varaždinskoga proizvođača dječje obuće. U idućih nekoliko mjeseci obavit će se pripajanje glavnih poslovnih procesa i ljudskih resursa Bambija Ivančici, što uključuje i integraciju svih distributivnih kanala obaju društva i njihov jedinstveni nastup na tržištu prodaje i nabave. Poslovnim procesima i razvojnim strategijama upravljat će Ivančica, dok se imena brendova neće mijenjati.

Kako doznajemo iz Ivančice, pregovori o preuzimanju počeli su prije nešto više od mjesec dana. No, ne žele otkriti koliko su izdvojili za većinsko vlasništvo nad Bambijem. Kao glavni razlog spajanja navode stvaranje snažne pozicije na tržištu uoči ulaska u Europsku uniju te osiguranje šireg i kvalitetnijeg raspona proizvoda. Dugoročni im je cilj, ističu, stvaranje najboljeg maloprodajnog lanca dječje obuće i odjeće u regiji.

Prema podacima Poslovne Hrvatske, obje su tvrtke u 2011. godini poslovale jako dobro. Ivančica, koja posluje dulje od 60 godina te izvozi na tržišta 19 zemalja diljem Europe, Azije i Amerike, ostvarila je 87,7 milijuna kuna prihoda te dobit od 4,5 milijuna kuna. Istodobno je Bambi uprihodio 27,4 milijuna kuna te ostvario 1,4 milijuna 
dobiti.

Komentirajte prvi

New Report

Close