Istragrafika u devet mjeseci povećala izvoz za 11 posto

Autor: Vladimir Nišević , 10. studeni 2014. u 22:00
Tvornica Istragrafike u Kanfanaru

Istragrafika je u prvih devet mjeseci i na domaćem tržištu ostvarila rast proizvodnje i prihoda od 8 posto.

Istragrafika, proizvođač i izvoznik komercijalne kartonske ambalaže, koja posluje u sastavu Adris grupe povećala je izvoz za 11 posto.

"Tvrtka u godini koju i dalje obilježavaju teške gospodarske prilike, zahvaljujući stalnim investicijama i unapređenju proizvodnih procesa, privlači nove klijente, sklapa nove poslove i ostvaruje dobre poslovne rezultate", stoji u priopćenju Istragrafike. U vrijeme kad je proizvodnja kartonske ambalaže pod pritiskom tehnološki sve zahtjevnijih potreba svojih klijenata, Istragrafika provodi razvojnu strategiju u sklopu koje je nabavljen i u pogon pušten najmoderniji stroj za izradu tiskovnih ploča CTP (Computer to Plate), vrijedan više od 1,5 milijuna kuna.

U 2014. godini Istragrafika bilježi daljnji rast izvoza od 11 posto u odnosu na proteklu godinu. Unatoč nepovoljnom gospodarskom okruženju i nedostatku razvoja novih proizvoda u industriji, Istragrafika je u prvih devet mjeseci 2014. godine i na domaćem tržištu u segmentu prehrambene, farmaceutske i konditorske industrije ostvarila rast proizvodnje i prihoda od osam posto. "Kontinuirano praćenje svjetskih trendova u proizvodnji ambalaže, ulaganje u znanje i tehnološku opremljenost, preduvjet su uspješne suradnje s našim poslovnim partnerima, odnosno, ulaska u nove projekte", izjavio je direktor Istragrafike, Enis Kancelir.  

Ove je godine započela i suradnja s najvećim domaćim proizvođačem kave, čajeva i snackova, Franckom. Istragrafika je izradila kutije za proizvode Copack Ciglica i Copack Čaj, a unaprjeđuje suradnju i sa svojim postojećim domaćim i inozemnim partnerima. Nedavno je tako u Istragrafici uspješno realiziran projekt novih kartonskih nosiljki za pivo renomirane svjetske pivarske marke Heineken i Amstel, za naručioca Karlovačku pivovaru. Svoje proizvode Istragrafika izvozi i u 10-ak zemalja EU i regije, a najveći izvoz ostvaruje u Sloveniji, Austriji i Srbiji.  

Komentirajte prvi

New Report

Close