Istragrafici priznanje za 60 godina uspješnog rada

Autor: Poslovni.hr , 15. srpanj 2016. u 14:22
Foto: Press

Istragrafika ima 150 zaposlenika, od kojih preko 20% s visokom stručnom spremom. Posluje u svim zemljama regije, a izvozi i u Italiju, Austriju, Švicarsku, Francusku, Mađarsku i Njemačku.

Rovinjska Istragrafika, vodeći hrvatski proizvođač i izvoznik kartonske ambalaže, na svečanom je dijelu sjednice Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula dobila priznanje za 60 godina postojanja i uspješnog rada. Priznanje je primio Enis Kancelir, direktor Istragrafike koja danas posluje u sastavu multinacionalne kompanije British American Tobacco.

Istragrafika je osnovana 1956. godine u Rovinju te se iz grafičkog pogona Tvornice duhana Rovinj ubrzo profilirala kao specijalizirani proizvođač visokokvalitetne komercijalne kartonske ambalaže. Danas je regionalni lider u proizvodnji i izvozu komercijalne ambalaže, a uz duhansku industriju kao okosnicu razvoja proširila je svoje poslovanje i na prehrambenu, konditorsku, kozmetičku, farmaceutsku i druge industrije.

„Naša misija je udovoljiti svim zahtjevima tržištima za visokokvalitetnom komercijalnom kaširanom i kartonskom  ambalažom. To su prepoznali klijenti koji su uglavnom velike robne marke. Ambalaža Istragrafike daje dodanu vrijednost proizvodu naših kupaca, što je ključni čimbenik za održanje pozicije vodećeg proizvođača komercijalne katronske ambalaže“, istaknuo je direktor Enis Kancelir.

Jedan od ključnih trenutaka u povijesti Istragrafike je izgradnja nove tvornice 2006. godine u Kanfanaru kod Rovinja. Ulaganjem oko 17 milijuna eura proizvodnja je modernizirana i okupljena u logički slijed na jednoj lokaciji, što je značajno povećalo produktivnost. Istragrafika je jedan od rijetkih proizvođača ambalaže na lokalnom tržištu koji u svojoj proizvodnji ima strojeve za najveće formate, kao i najnovije linije za tisak. Među prvim je tvrtkama u hrvatskoj grafičkoj industriji uvela SAP ERP sustav, norme ISO 9001 i ISO 14001, kao i HACCP i FSC sustav.

„Najnovija tehnologija, moderna organizacija rada i vrhunski educirani mladi kadar najbolji su ulozi u budućnost. Razmatramo sve opcije modernizacije, a prvenstveno se fokusiramo na postizanje maksimalne produktivnosti postojećih procesa. Budućnost će svakako zahtijevati uvođenje digitalnih tehnologija u tisku“, dodao je direktor Kancelir.

Istragrafika trenutno ima 150 zaposlenika, od kojih je preko 20% s visokom stručnom spremom. Posluje u svim zemljama regije, a izvozi, među ostalima, u Italiju, Austriju, Švicarsku, Francusku, Mađarsku i Njemačku. Tvrtka surađuje s grafičkim školama i fakultetima, a gotovo svaki od zaposlenika godišnje prođe kroz barem jedan oblik edukacije.

U posljednje dvije godine Istragrafika bilježi stalni rast prihoda od vanjskih tržišta, uz volumen godišnje proizvodnje veći od 8000 tona. U 2015. godini nastavljen je započeti investicijski ciklus kroz ulaganja od gotovo dva milijuna kuna u segmentu logističke potpore. Poslovni rezultati su u pozitivnom trendu i uz povećani promet ostvareni su svi poslovni planovi.

Komentirajte prvi

New Report

Close