Investitori ulažu 16 milijuna eura, ali suočeni su sa jednim velikim problemom

Autor: Poslovni.hr , 21. studeni 2016. u 11:24
Foto: Dino Stanin / Pixsell

Direktor CEMP-a Ivan Šimić napominje da ova tvornica nije samostojeća.

U Kistanjama, nedaleko od zgrade općinske administracije, u starom objektu TVIK-a, obavljaju se pripremni radovi za početak gradnjepogona za proizvodnju dijelova za vjetroelektrane. Investitor je tvrtka CEMP iz grupacije "Lager Bašić", vlasnika Milenka Bašića, a riječ je o ulaganju od 16 milijuna eura. Prvi dijelovi mogli bi iz obnovljenog kistanjskog pogona izići sredinom iduće godine, piše Slobodna Dalmacija.

Direktor CEMP-a Ivan Šimić napominje da ova tvornica nije samostojeća, jer će CEMP graditi još jednu u Oćestovu kod Knina, i svaka će imati svoj program proizvodnje dijelova za vjetroelektrane. Zajedno će servisirati ukupne potrebe vjetroparkova u jugoistočnoj Europi.

– Izgradnju tvornice u Kistanjama, koju gradimo zajedno s tvrtkom "Viadukt", inicirao je naš projekt vjetroparka "Krš Pađene", koji se počinje graditi iduće godine, a iza svega stoji grupacija "Lager", koja je i vlasnik CEMP-a – objašnjava Šimić, koji vodi projekt vjetroparka "Krš Pađene".

– U pogonima za proizvodnju dijelova za vjetroelektrane zaposlili bismo 250 radnika. Najveći će nam problem biti naći radnu snagu. Razgovarali smo s načelnikom općine Kistanje i on nas je otvoreno upozorio na taj problem, pa ćemo morati ići na prekvalifikacije i dokvalifikacije raspoloživih radnika. A kako projekt realiziramo s "Viaduktom", oslonit ćemo se dijelom i na njihove kapacitete – ističe Šimić.

Komentirajte prvi

New Report

Close