Interes ulagatelja iznad ukupnog iznosa izdanja od 200 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. lipanj 2016. u 12:21
Emil Tedeschi, Foto: Boris Ščitar / Pixsell

Iz Atlantica ističu da će se sredstva prikupljena ovim izdanjem obveznica koristiti za refinanciranje ranije izdanih obveznica, dok će ostatak sredstava biti korišten za financiranje radnog kapitala.

Na Zagrebačkoj burzi u utorak je započelo trgovanje novom obveznicom Atlantic grupe, a iz te kompanije uspješnost 200 milijuna kuna vrijednog izdanja te interes i diverzifikaciju investitora u obveznice ocjenjuju dokazom da se domaće tržište razvija.

 "Uspješnim izdanjem nove obveznice Atlantic grupa opetovano pokazuje snažno povjerenje investicijske zajednice u poslovanje i planove razvoja kompanije. Diverzifikacija investitora koju smo imali u ovom izdanju ukazuje na to da se domaće tržište korporativnih obveznica, kao i cjelokupno tržište kapitala, neprijeporno razvija. O tome dodatno svjedoči interes ulagatelja iznad ukupnog iznosa izdanja od 200 milijuna kuna, čime smo iznimno zadovoljni", komentar je potpredsjednika Atlantic grupe za financije Zorana Stankovića.

 Atlantic Grupa je krajem prošlog tjedna izdala korporativne obveznice u iznosu od 200 milijuna kuna, s fiksnom godišnjom kamatnom stopom od 3,125 posto, uz polugodišnju isplatu kamata, koje dospijevaju 17. lipnja 2021. godine.

 Obveznice su izdane na domaćem tržištu kapitala i uvrštene u prvu kotaciju, odnosno Službeno tržište Zagrebačke burze, a zajednički agenti i pokrovitelji izdanja bili su Zagrebačka, Erste&Steiermärkische banka i Raiffeisenbank Austria.

 Iz Atlantica ističu da će se sredstva prikupljena ovim izdanjem obveznica koristiti za refinanciranje ranije izdanih obveznica, dok će ostatak sredstava biti korišten za financiranje radnog kapitala.

 "Izdavanjem obveznica na domaćem tržištu kapitala Atlantic grupa, nakon nedavno potpisanog ugovora kojim su definirani povoljniji financijski uvjeti i produljena ročnost postojećih kredita, nastavlja s praksom kontinuiranog unapređenja vlastitih izvora financiranja, kao i poticanjem razvoja domaćeg tržišta kapitala", zaključuju iz Atlantica.

Komentirajte prvi

New Report

Close