Tajnu skriva godinu i pol: Ingra misteriozna zbog investitora i radnika

Autor: Darko Bičak , 29. studeni 2012. u 19:03
Igor Oppenhein, predsjednik Uprave Ingre/PIX

Detalji skriveni zbog zaštite investitora i radnika.

Zagrebačka građevinska tvrtka Ingra izvijestila je danas da im je potvrđen drugi dio ugovora na neimenovanom "tradicionalnom" tržištu vrijedan 56 milijuna eura. Kako u priopćenju Zagrebačkoj burzi objašnjava Igor Oppenheim, predsjednik Uprave Ingre, riječ je o medicinsko-zdravstvenom projektu kojeg je Ingra dobila zahvaljujući svojim brojnim referencama i dugogodišnjem iskustvu.

"Unatoč nedaćama koje su zadesile građevinski sektor u Hrvatskoj, Ingra nastavlja s provedbom strategije kojom jača poziciju na ciljanim tradicionalnim tržištima Sjeverne Afrike i Bliskog istoka. Sve veće težište stavili smo na poslovanje tvrtke u inozemstvu što je u trećem tromjesečju 2012. rezultiralo rastom prihoda s inozemnih tržišta za više od 50 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine", izjavio je povodom potpisivanja ugovora Oppenheim. Zbog naravi projekta i statusa investitora, u Ingri ne žele izlaziti s detaljima posla. Dodaju tek da je rok završetka posla 26 mjeseci. 

Ingra je prvi put o ovom poslu progovorila prije godinu i pol dana. Putem Zagrebačke burze 2. lipnja 2011. godine izvijestila je da je na jednom od svojih “tradicionalnih tržišta u inozemstvu” ugovorila realizaciju projekta u vrijednosti oko 56 milijuna eura (izvorno Ingrino priopćenje od 2. lipnja 2011. možete vidjeti u prilogu).

Ingra je tada izvijestila da kumulativni uvjeti ugovora stupaju na snagu sutradan (3. lipnja), a rok izvođenja radova je oko 26 mjeseci. U obavijesti se međutim nije navodilo više detalja o poslu. “Zbog naravi projekta koji se izvodi i statusa investitora, ostale informacije ne mogu se učiniti dostupnim javnosti već ostaju poznate samo između ugovornih strana”, poručili su tada iz Ingre. “Nakon dužeg perioda u kojemu je težište poslovanja bilo stavljeno na tržište Hrvatske ovo je prvi veći projekt kojega je Ingra ugovorila ove godine u inozemstvu. Ugovaranjem ovoga posla Ingra započinje s provedbom nove strategije koja uključuje povratak na ciljana tradicionalna tržišta i stavljanje težišta na veće poslovanje Ingre u inozemstvu”, pisalo je tada u obavijesti.

Dionica Ingre danas je porasla 9,34 posto. Tom je dionicom ostvareno 404,9 tisuća kuna prometa, a cijena joj je na kraju dana iznosila 3,16 kuna.

Komentari (4)
Pogledajte sve

INGRA dobila ugovor za gradnju kolonije na Marsu?

izvoz, izvoz i samo izvoz [emo_dolar][emo_euro][emo_funta]

[emo_palacg]

“Dionice Ingre dan prije nego je ova obavijest osvanula na stranicama Zagrebačke burze oslabile su 3,83 posto na 16,57 kuna, prekinuvši višednevnu snažnu pozitivnu seriju.”

…zar je toliko teško pročitati članak prije objave???
…pa čak su i neki članci prepisani s BInsidera krivo prepisani…
…a svejedno navratim nekoliko puta dnevno ovdje [emo_palacd]

New Report

Close