Ingri još 60 dana za dogovor s vjerovnicima

Autor: Poslovni dnevnik , 31. prosinac 2013. u 10:05
Igor Oppenheim, predsjednik Uprave Ingre/T. Tadić/PD/PIXSELL

Produljen rok zbog ispravljanja neosnovanih tražbina od posrnulog građevinara.

Savjetodavno vijeće Ministarstva financija odobrilo je Ingri produljenje roka za provedbu postupka predstečajne nagodbe za dodatnih 60 dana, a taj je rok počeo teći od 28. prosinca.

Ingra je početkom prosinca zatražila produljenje roka za provođenje postupka predstečajne nagodbe za 90 dana, a u zahtjeva je navela da su određene prijave tražbine pogrešno podnesene te su pokrenuti pregovori sa vjerovnicima radi ispravljanja odnosno povlačenja neosnovanih prijava i usklađenja sa stvarnim stanjem. Savjetodavno vijeće Ministarstva financija je na temelju navoda u zahtjevu Ingre produljilo rok za 60 dana. Postupak predstečajne nagodbe nad Ingrom otvoren je 27. kolovoza ove godine.

Sveukupne obveze iskazane u revidiranoj bilanci, 31. ožujka iznosile su 860,7 milijuna kuna, a ukupne dospjele obveze, s kašnjenjem u ispunjenju više od 60 dana 630 milijuna kuna. Ingrine obveze prema vjerovnicima koje ulaze u predstečajnu nagodbu iznose 1,28 milijardi kuna, i to 835,1 milijun kuna bilančnih obveza i 450,1 milijuna kuna vanbilančnih (garancije i sudužništva). 

Komentirajte prvi

New Report

Close