Ingra u Alžiru ugovorila posao od 24 mil. kn, montirat će hidromehaničku opremu za branu

Autor: Poslovni.hr , 27. listopad 2014. u 12:31
Press foto

INGRA i alžirska državna tvrtka Cosider zaključile su novi Ugovor o projektiranju, isporuci i montaži hidromehaničke opreme za branu L’Ouldjet Mellegue u Alžiru.

Ingra i alžirska državna tvrtka Cosider zaključile su novi Ugovor o projektiranju, isporuci i montaži hidromehaničke opreme za branu L'Ouldjet Mellegue u Alžiru vrijedan 24 milijuna kuna, priopćeno je iz kompanije.

Delegacija Ingre na čelu s predsjednikom Uprave Igorom Oppenheimom ovih dana boravi u Alžiru, kojom prilikom je potpisala višemilijunski ugovor s dugogodišnjim partnerom Ingre, državnom kompanijom Cosider Travaux Publics, izvođačem građevinskih radova na izgradnji brana pod Državnom agencijom za vodne resurse. Vodstvo Ingre je iskoristilo priliku da s čelnim ljudima alžirskih institucija razgovara o potencijalno novim poslovima u sektoru graditeljstva, energetike i trgovine, kažu iz tvrtke.

Ingra i Cosider kao najznačajnija alžirska te jedna od najvećih kompanija u Africi, zajedno s Državnom agencijom za vodne resurse uspješno surađuju više od 20 godina, a trenutno u realizaciji imaju i ugovor za branu Tagharist u vrijednosti od 22 milijuna kuna, ističe se u priopćenju.

Delegacija Ingre u okviru svoje posjete također je obišla gradilište bolnice u gradu Alžiru. O ovom projektu, zbog ugovorne klauzule o povjerljivosti, kompanija nije u mogućnosti dati više informacija, međutim javnosti je poznato da se radi o vrlo važnom projektu za alžirsku državu.

Plan alžirskih javnih investicija za period 2015 – 2020 previđa budžet od 262,2 milijarde dolara s fokusom na cestogradnju, stanogradnju, edukaciju, zdravstvo, izgradnju vodovodne mreže, energetiku i okoliš. U skladu s tim, Alžir je i od strane Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Hrvatske gospodarske komore identificiran kao jedna od strateških zemalja za hrvatske izvozno orijentirane tvrtke.

Ingra je u skoro 40 godina kontinuiranog poslovanja na alžirskom tržištu realizirala investicijske projekte u vrijednosti većoj od 700 milijuna eura, a vrijednost aktualnih i novougovorenih poslova iznosi 94 milijuna eura, zaključuje se u priopćenju.

Komentari (1)
Pogledajte sve

[emo_palacg]

New Report

Close