Ingra: Sa Đ.Đ Holdingom dobro surađujemo, tražimo nova rješenja

PXL PXL

Nakon završetka neuspjele ponude za preuzimanje Ingra se oglasila.

Nakon završetka neuspjele ponude za preuzimanje Ingra je putem Zagrebačke burze izvijestila da je s Đuro Đaković Holdingom d.d. imala dobru poslovnu suradnju prije i nakon 90-ih te vjeruje da  će se ta suradnja nastaviti bilo u pogledu rada na zajedničkim projektima ili sudjelovanjem u vlasničkoj strukturi Ingre.

"Društvo radi na alternativnom rješenju kako bi prebrodilo krizu koja je uzdrmala hrvatsko gospodarstvo, a naročito građevinski sektor. Društvo neće posustati od potpunog restrukturiranja tvrtke jer ima dobre mogućnosti za ugovaranje novih poslova u inozemstvu – Alžiru, Bliskom istoku i Rusiji, te na taj način može pridonijeti jačanju hrvatskog izvoznog potencijala. Ingra je u inozemstvu i dalje prepoznatljivi hrvatski brend koji jamči visoku kvalitetu zahtjevnih investicijskih projekata", poručuju.

Iz Ingre također poručuju da su u potrazi za odgovarajućim investitorima koji bi dokapitalizirali tvrtku. Za početak, prema skupštinskoj odluci od 22. prosinca 2010. godine Ingra može povećati temeljni kapital za iznos od 135.452.000 kuna i radit će u tom smjeru za što se vjeruje da postoji interes određenih domaćih i stranih investitora. 

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!